Af - 11/02-14 14:29; Opdateret: 11/02-14 16:08

I går var sindssyg: Så meget drikker danske unge i PragI går var sindssyg: Så meget drikker danske unge i Prag

Politiet er efter de danske unge, som dog ikke selv mener, at deres fester er usædvanlige.

storybild

Fra venstre: Louise Lindtoft Petersen, Anne Louise Rasmussen, Christian Bøgelund, Lauge Elkær Furhauge, Nikolaj Brun, Frederik Kristensen, Anne Pilebæk Lock og Laura Villumsen. (Billede: Lars Sejr)

Fem unge danskere blev i nat kørt på hospitalet, fordi de havde drukket for meget. Men hvor meget drikker de danske teenagere i Prag, hvor vinterferien afholdes i festens tegn?

Mx.dk mødte en vennegruppe på hovedgaden i Prag, og de fortæller, at man typisk indtager over 10 genstande på en aften. Men i går blev det lidt vildere.

- I går var vi nok oppe på de der 15 genstande i alt, fortæller 16-årige Anne Louise Rasmussen, mens vennerne nikker bekræftende med hovedet.

- Jeg var virkelig fuld i nat. Det gik nok lidt over gevind, siger Laura Villumsen, der med huen trukket godt ned over ørerne og en kaffe fra Starbucks i hånden da også udstråler, at hun har haft en fest dagen inden.

Fem unge danskere kørt på hospitalet i Prag
Fem unge danskere kørt på hospitalet i Prag

Politiet skubbede danske Martha: Jeg blev virkelig bange
Politiet skubbede danske Martha: Jeg blev virkelig bange

'Jeg er blevet taget af politiet'
Når de unge fester, startes der typisk med en hygge-øl, men derfra går det stærkt.

- Man starter stille og roligt med en god øl eller en drink. Så er der drukspil, og det er sådan, man kommer op på de mange genstande, fortæller Anne Louise Rasmussen.

Vennegruppen består af 16-årige og 17-årige, og derfor må de faktisk slet ikke være berusede i det offentlige rum i Tjekkiet. Politiet er meget opmærksomme på danskerne efter sidste års ballade, og det mærker man som gæst i byen.

- Da vi ankom den første aften, så vi en pige, der sagde ‘Jeg er blevet taget af politiet. Jeg skal i fængsel’ - okay, velkommen til Prag, siger Anne Louise Rasmussen og uddyber:

- Hun havde stået med en øl. Vi stod også med en hygge-øl, som vi måtte gemme væk. Det er man jo overhovedet ikke vant til i Danmark. Vi havde ingen anelse om, hvad reglerne er hernede.

17-årig i Prag: De tjekker os i hoved og r..
17-årig i Prag: De tjekker os i hoved og r..

Danskere i Prag: Politiet går helt over gevind
Danskere i Prag: Politiet går helt over gevind

Sniger sig rundt
Men hvorfor drikker de unge så meget i Prag? Ifølge Christian Bøgelund spiller priserne ind.

- Øl er meget billige i forhold til, hvad man ser derhjemme. Og med tanke på, hvad der skete sidste år, så forstår man jo godt, at politiet er opmærksomme, siger han.

Vennen Lauge Elkær Furhauge bryder ind:

- Men vi fester og drikker jo, som vi normalt gør, når vi skal i byen derhjemme. Vi drikker ikke mere, fordi vi er i Prag, siger han.

Anne Louise Rasmussen er glad for, at der er fokus på de unges sikkerhed, men hvad man oplever i Prag i disse dage er lige voldsomt nok.

- Det er voldsomt, at de er inde på diskotekerne og på dansegulvet, hvor vi er. Der sniger de sig rundt. Det er ret ubehageligt, for man vil bare gerne hygge sig, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx