Af Lars Sejr - 24/12-15 10:39; Opdateret: 24/12-15 11:08

Otte migranter er druknet i havet på vej til LesbosOtte migranter er druknet i havet på vej til Lesbos

En træbåd fyldt med migranter eller flygtninge er sunket ud for den tyrkiske kyst på vej mod Grækenland.

Bildstrecke im Grossformat »
Jeilan er 28 år. Hun er flygtet til lejren Kara Tepe på Lesbos fra Aleppo i Syrien sammen med hendes mand og deres 4-årige datter. En flygtning fra Afghanistan gør klar til aftenbøn i lejren Kara Tepe på Lesbos. Tusindvis af flygtninge er lige nu fanget i lejre på de græske øer, mens de venter på svar for fremtiden. Her er det lejren Kara Tepe på Lesbos Her ser man lejren Kara Tepe på Lesbos. Tusindvis af flygtninge holder til i lejre på de græske øer. Leila og Jorahan sidder med deres datter foran et bål, hvor de koger vand for at lave te. De har været i Kara Tepe i syv dage. Leila (og Jorahan kommer fra Kunduz i Afghanistan. Der er ingen køkkenfaciliteter i lejren, så alt madlavning foregår over bål. Der er ikke plads til alle i flygtningelejren Kara Tepe, så nogle vælger at bo uden for lejren. Her har nogle mænd slået sig ned ved en forladt bygning lige uden for Kara Tepe. En baby ligger på jorden i lejren. Familien har brug mælk at spise, men familien har ikke råd til at købe noget. Irakiske flygtninge sidder på en bus, hvor de bliver transporteret af Læger uden grænser fra en side af øen til en anden. Børnene leger iblandt skrald i lejren. Der bruges tomme dåser til at koge vand til te i lejren. Mohammed, Tarik, Ahmed og Abbas er lige ankommet til Moria-lejren. Skraldet flyder overalt i Kara Tepe. Moshed fra Afghanistan bader så godt han kan. Heller ikke bade- og toiletforhold er gode i lejren, så derfor må de bruge, hvad de har. En flygtning sover under et oliventræ. Telte bliver slået op, hvor der er plads. Her er det uden for Kara Tepe-lejren. Alle former for telte, bliver slået op, hvor der er et lille stykke jord ledigt. En mand sover på jorden under tøj, der hænger til tørre i Moria-lejren. Mekdad Mehamad fra Syrien er i Kara Tepe med sin kone og deres tre børn. Hver morgen får familien ét stykke brød, som de alle skal dele. Det er uvist, hvor længe flygtningene skal blive i lejren Kara Tepe. Man vasker tøj og går i bad samme sted. Kara Tepe-lejren.

Otte migranter, heriblandt tre børn, er druknet i forsøget på at nå den græske ø Lesbos fra Tyrkiet. Det skriver tyrkiske medier ifølge nyhedsbureauet AFP.

Migranternes træbåd sank i høje bølger nær den tyrkiske kyst, skriver nyhedsbureauet Dogan. Yderligere 14 migranter meldes savnet.

Den tyrkiske kystvagt leder efter de forsvundne, og dykkere er sendt til stedet efter et tip om, at der kan være flere flygtninge under dækket på den sunkne båd.

Og så endda i Sverige: Flertal ønsker færre flygtninge
Og så endda i Sverige: Flertal ønsker færre flygtninge

FN's flygtningeagentur og Den Internationale Migrantorganisation (IOM) oplyste tidligere på ugen, at flere end en million migranter og flygtninge er kommet til Europa i år. Langt størstedelen, 816.752, er kommet ad søvejen til Grækenland.

Tallet bygger på statistik fra de seks EU-lande Grækenland, Italien, Bulgarien, Spanien, Malta og Cypern.

Græsk politi sagde onsdag, at mindst 13 mennesker, herunder syv børn, var druknet, da deres båd sank på vej til en af de græske øer.

Mindst 2,2 millioner syriske flygtninge befinder sig i Tyrkiet i øjeblikket, og landet er dermed afgangsland for mange flygtninge, der vil til Europa.

Khader undrer sig over smykke-lovforslag
Khader undrer sig over smykke-lovforslag

I november landede EU en aftale med Ankara om at nedbringe antallet af flygtninge, der kommer til EU, til gengæld får Tyrkiet økonomisk assistance i form af 3,2 milliarder dollar.

Efter aftalen har den tyrkiske kystvagt øget tilstedeværelsen ved kysterne, hvor smuglerne huserer.

EU's ambassadør i Tyrkiet, Hansjorg Haber, sagde i sidste uge til AFP, at målet er at gøre smuglerne arbejdsløse samt holde flygtningene og migranterne fra kysterne.

LÆS OGSÅ: Sverige får håndsrækning fra EU til flygtningeindsats

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx