Af - 25/04-15 08:28

Enke laver parfume af sin afdøde mands tøjEnke laver parfume af sin afdøde mands tøj

En fransk enke vil lave parfume ud af sin afdøde mands tøj. Kvinden ventes at sætte duftevandet til salg senere på året.

De fleste personer forsøger ofte at finde en duft, der passer dem, når de står nede i skønhedsafdelingen i en butik. Men det gælder ikke Katia Apalategui, der nu vil hjælpe andre, som står i samme situation som hende.

Den 52-årige kvinde har nemlig oprettet et parfumeselskab, der skal lave parfumer ved at udvinde lugten fra en afdød persons tøj. Dermed kan sørgende pårørende købe deres 'kære' på flaske.

Burger King lancerer ny parfume: Nu kan du dufte af whopper
Burger King lancerer ny parfume: Nu kan du dufte af whopper

Ideen til det 'gruopvækkende' projekt fik hun, efter at hun gav sig i kast med at snuse til sin afdøde mands pude. Og duften var tilsyneladende ikke så tosset. Le Havre Universitet i det nordlige Frankrig har i hvert fald valgt at arbejde sammen med enken.

- Vi går gennem begravelseshjem for at tilbyde familie en lille boks, der indeholder et glas med den afdødes duft, som vi ville have udvundet fra et stykke materiale fra dem, siger Katia Apalategui, hvis selskab hedder Kalain, til Mirror og uddyber:

- Der er en stærk forbindelse mellem lugt og hukommelse, hvilket er på niveau med fotos, videoer og andre minder, der kan tilbyde en stor trøst for den sørgende.

Parfumerne, som laves efter ens eget ønske, ventes at sættes til salg senere på året, hvor prisen forventes at blive omkring 4.000 danske kroner.

- Hvorfor skal mit underliv dufte af blomstereng?
- Hvorfor skal mit underliv dufte af blomstereng?

Geraldine Savary, der er kemiker på Le Havre Universitet, forklarer, at man tager en persons tøj og udtrækker lugten, som repræsenteres af omkring hundrede molekyler.

- Vi rekonstruerede det i form af en parfume på fire dage. Videnskaben kan ligeledes anvendes til at skabe parfume som gaver til forelskede par på Valentinsdag eller for børn, der er adskilt fra deres forældre, lyder det fra kemikeren.

LÆS OGSÅ: Her er beviserne - Det er MEGET dyrere at være kvinde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx