14/09-13 21:58

Fogh: Våbenaftale er et skridt i den rigtige retningFogh: Våbenaftale er et skridt i den rigtige retning

Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen hilser aftale om afskaffelse af kemiske våben velkommen

storybild

Anders Fogh Rasmussen (Billede: AP/Polfoto)

Aftalen mellem USA og Rusland om afskaffelse af kemiske våben i Syrien er et vigtigt skridt i den rigtige retning.

Det siger Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i en skriftlig kommentar.

- Jeg hilser aftalen lørdag mellem den amerikanske udenrigsminister John Kerry og den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov om afskaffelse af syriske kemiske våben velkommen.

- Det er et vigtigt skridt i retning af målet om at sikre en hurtig, sikker og kontrollerbar fjernelse af Syriens lagre af kemiske våben, siger Anders Fogh Rasmussen.

LÆS OGSÅ: USA og Rusland: Aftale om kemiske våben klar

Han understreger, at det nu er vigtigt, at aftalen fuldt og helt overholdes af Syrien.

- Det internationale samfund har et ansvar for at sikre, at den langvarige norm og praksis mod brugen af kemiske våben fastholdes, og for at holde dem, der overtræder praksis, ansvarlige.

- Aftalen bør give sætte yderligere skub i en politisk løsning for at afslutte de forfærdelige blodsudgydelser i Syrien, siger Anders Fogh Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Oprørere raser over aftale: Gå ad helvede til

Udtalelsen kommer efter, at USA's udenrigsminister, John Kerry, og Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, efter et tre dage langt møde i Geneve lørdag indgik en aftale om, hvordan Syriens kemiske våben skal fjernes.

Aftalen indbefatter, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, i løbet af syv dage afleverer en liste over alle landets kemiske våben, som det internationale samfund hen ad vejen skal have fuld kontrol med.

- Syrien skal inden en uge levere detaljer om sine kemiske våben, og verden forventer nu, at Assad-regimet lever op til de løfter, det har givet, fastslog Kerry.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx