17/07-15 12:55

Australiere i sorg rystet over MH17-videoAustraliere i sorg rystet over MH17-video

En netop offentliggjort video fra det sted, hvor Malaysia Airlines' rute MH17 styrtede ned over Østukraine, har chokeret. Samtidig forberedes et FN-tribunal.

Bildstrecke im Grossformat »
Pårørende til de 38 australske omkomne fra Malaysian Airlines MH17 græd, da landets premierminister, Tony Abbott, afslørede et nyt mindesmærke i Canberra på årsdagen for nedskydningen af passagerflyet over Østkraine, hvor 298 mennesker blev dræbt. - Vi skylder de døde at retsforfølge de skyldige, sagde Abbott til de sørgende Abbott opfordrede ifølge nyhedsbureauet dpa på ny Ruslands præsident, Vladimir Putin, til at samarbejde i bestræbelserne på at stille de ansvarlige for en domstol. - Vi mener, at flyet bevidst blev skudt ned af russisk-støttede separatister med russisk leverede missiler, sagde Abbott til tv-stationen ABC forud for ceremonien. Tidligere havde den australske udenrigsminister, Julie Bishop, sagt, at hun fik kvalme af en ny video, der blev offentliggjort af australske medier. Optagelserne viser oprørere, der gennemsøger bagage og personlige ejendele fra flyets døde passagerer. Men uanset hvor mange beviser, der er fremlagt, så er der fortsat stor uenighed om, hvem der stod bag den tilsyneladende utilsigtede nedskydning af det malaysiske Boeing-fly med 283 passagerer og 15 besætningsmedlemmer om bord. Den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, støttede fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters et forslag om, at et internationalt tribunal skal retsforfølge dem, der er mistænkt for at have skudt flyet ned. Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde torsdag ifølge nyhedsbureauet Tass, at flystyrtet var en forbrydelse, som Malaysia og Holland efterforsker som en forbrydelse. Han understregede samtidig, at FN's Sikkerhedsråd intet har med det at gøre. De pårørende var fredag samlet i det australske parlaments park ved mindesmærket, der bærer navnene på de 38 australiere, der blev dræbt, da flyet blev skudt ned 17. juli 2014. Det er præcis et år siden det tragiske flystyrt. I dag samledes venner og familie til de pårørende. Her er det den australske premiereminister Tony Abbott og hans kone. Der er stadig ikke enighed om, hvis skyld styrtet er. Men Abbott Abbott har opfordret Ruslands præsident, Vladimir Putin, til at samarbejde i bestræbelserne på at stille de ansvarlige for en domstol. En ny video er netop blevet offentliggjort fra det sted, hvor Malaysia Airlines' rute MH17 styrtede ned over Østukraine. Den 17 minutter lange video viser det øjeblik, da oprørerne indser, at de har nedskudt et passagerfly og ikke et ukrainsk jagerfly. Australske medier har længe været på jagt efter videoen, som oprørere har optaget på mobiltelefoner. Angiveligt viser optagelserne en enhed fra Donetsk, der var sendt ud til nedstyrtningsstedet for at lede efter ukrainske piloter. Oprørerne regnede med, at piloterne var sprunget ud med faldskærm, da deres fly blev skudt ned. På videoen kan man høre oprørernes overraskelse over at finde kropsdele fra civile og bagagemærker, der viser, at de var fra Australien, Holland og Malaysia.

Pårørende til de 38 australske omkomne fra Malaysian Airlines MH17 græd, da landets premierminister, Tony Abbott, afslørede et nyt mindesmærke i Canberra på årsdagen for nedskydningen af passagerflyet over Østkraine, hvor 298 mennesker blev dræbt.

- Vi skylder de døde at retsforfølge de skyldige, sagde Abbott til de sørgende, der fredag var samlet i det australske parlaments park ved mindesmærket, der bærer navnene på de 38 australiere, der blev dræbt, da flyet blev skudt ned 17. juli 2014.

Abbott opfordrede ifølge nyhedsbureauet dpa på ny Ruslands præsident, Vladimir Putin, til at samarbejde i bestræbelserne på at stille de ansvarlige for en domstol.

- Vi mener, at flyet bevidst blev skudt ned af russisk-støttede separatister med russisk leverede missiler, sagde Abbott til tv-stationen ABC forud for ceremonien.

Ny video viser  sekunderne efter MH17-katastrofen
Ny video viser sekunderne efter MH17-katastrofen

Tidligere havde den australske udenrigsminister, Julie Bishop, sagt, at hun fik kvalme af en ny video, der blev offentliggjort af australske medier. Optagelserne viser oprørere, der gennemsøger bagage og personlige ejendele fra flyets døde passagerer.

Den 17 minutter lange video viser det øjeblik, da oprørerne indser, at de har nedskudt et passagerfly og ikke et ukrainsk jagerfly.

Australske medier har længe været på jagt efter videoen, som oprørere har optaget på mobiltelefoner. Angiveligt viser optagelserne en enhed fra Donetsk, der var sendt ud til nedstyrtningsstedet for at lede efter ukrainske piloter.

Oprørerne regnede med, at piloterne var sprunget ud med faldskærm, da deres fly blev skudt ned. På videoen kan man høre oprørernes overraskelse over at finde kropsdele fra civile og bagagemærker, der viser, at de var fra Australien, Holland og Malaysia.

Optagelserne viser, hvordan oprørerne roder passagerernes bagage igennem og indsamler mobiltelefoner, tegnebøger og alt andet af værdi.

På videoen, hvor der tales både russisk og ukrainsk, spørger oprørerne, hvordan det kan være, at flyet havde tilladelse til at flyve over Ukraine. En uidentificeret kommandør høres modtage opkald fra oprørsledere, der prøver at finde ud af, hvad der er sket.

Flyvraget af MH17 er ved at blive fjernet i Ukraine
Flyvraget af MH17 er ved at blive fjernet i Ukraine

Men uanset hvor mange beviser, der er fremlagt, så er der fortsat stor uenighed om, hvem der stod bag den tilsyneladende utilsigtede nedskydning af det malaysiske Boeing-fly med 283 passagerer og 15 besætningsmedlemmer om bord.

Den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, støttede fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters et forslag om, at et internationalt tribunal skal retsforfølge dem, der er mistænkt for at have skudt flyet ned.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde torsdag ifølge nyhedsbureauet Tass, at flystyrtet var en forbrydelse, som Malaysia og Holland efterforsker som en forbrydelse. Han understregede samtidig, at FN's Sikkerhedsråd intet har med det at gøre.

- Der er aldrig før nedsat tribunaler for at efterforske styrt af passagerfly. (...) Selv i Lockerbie-sagen, som FN's Sikkerhedsråd behandlede mange gange, blev retssagen holdt i Holland i henhold til skotsk lov, siger Lavrov med henvisning til et flystyrt i Skotland i 2003.

LÆS OGSÅ: Australien: Putin vil bede separatister om hjælp i MH17-sag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Politiet i påske-razzia: Særligt...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx