Af BERIT HARTUNG - 21/06-17 10:45; Opdateret: 21/06-17 10:59

Kvinde fødte ombord på fly: Flyselskabets reaktion bliver sønnen rigtig glad forKvinde fødte ombord på fly: Flyselskabets reaktion bliver sønnen rigtig glad for

En lille dreng, som i weekenden blev født om bord på et fly mellem Saudi Arabien og Indien, kan flyve gratis hele sit liv.

storybild

En lille dreng, som i weekenden blev født om bord på et fly mellem Saudi Arabien og Indien, kan flyve gratis hele sit liv.

Der var drama i luften, da en gravid kvindelig passager søndag gik i alt for tidlig fødsel, mens hun sad på et Jet Airways-fly mellem Dammam i Saudi Arabien og Kochi i Indien.

Heldigvis var der en paramediciner om bord, som sammen med stewardesserne sørgede for at hjælpe den lille dreng til verden mellem flysæderne.

Flyet var ellers blevet omdirigeret til Mumbai i Indien, men drengen kunne altså ikke vente med at indtage verden og kom sund og velskabt til verden i 10 kilometers højde.

Det skriver flere internationale medier, blandt dem The Independent.

Selv om de fleste luftfartsselskaber har strikse regler for, hvor gravide kvinder må være, når de skal ud at flyve, er det slet ikke første gang, at et barn er blevet født i luften.

Det er dog første gang, at det skete for Jet Airways, og derfor besluttede selskabet at give den lille dreng gratis flybilletter hele livet.

I de senere år er i hvert fald fem børn kommet til verden om bord på fly, men det er langt fra dem alle, der er blevet belønnet med en gylden billet for livet.

Sidste gang det skete, gik den åbne billet til en baby, som blev født på en blot to timers flyvetur mellem Penang til Kuching i Malaysia.

Virgin Atlantic forærede gratis billetter indtil det fyldte 21 år til en nyfødt på et af deres fly.

Sidste år fik en pige, som blev født mellem Dubai i de Forenede Arabiske Emirater til Manila, '1 million 'milepoints'. Det svarer til, at pigen kan flyve omkring 1.609.344 kilometer - eller cirka 40 gange rundt om Jorden. Kvit og frit.

Men skal man fødes i luften, gælder det åbenbart om, at moderen vælger det rigtige flyselskab. I april fødte en kvinde på et fly fra Turkish Airlines mellem Guinea og Burkina Faso. Barnet blev født i 28. uge, men var heldigvis sund og rask. Alligevel fik mor og barn ikke andet en en gratis taxatur til hospitalet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx