Af Ritzau - 27/05-16 19:58

G7-ledere vil skabe vækst - men er uenige om hvordanG7-ledere vil skabe vækst - men er uenige om hvordan

Verdensøkonomien skal i gang, men de rige lande er uenige om, hvor slemt det står til, og hvad der skal gøres.

storybild

USA's præsident, Barack Obama, vinker på det såkaldte familiefoto ved G7-mødet fredag, hvor også blandt andre Tchads præsident, Idriss Deby Itno (t.v.), deltog. (Billede: Scanpix/Jim Watson)

Det haster med at sætte skub i verdensøkonomien, lyder det fra G7-lederne, som fredag afsluttede to dages topmøde i den japanske bjergregion Ise-Shima.

De er enige om, at den globale økonomi er i modvind, og at det kan blive værre, særligt hvis briterne stemmer for at forlade EU.

Men de syv rige lande har ikke en fælles strategi, og de er ikke enige om, hvor slemt det står til med den globale økonomi.

- Global vækst er vores højeste prioritet, lyder det i sluterklæringen fra mødet i Japan.

I erklæringen forpligter G7-lederne sig til at samarbejde om forskellige politiske tiltag, som kan føre til en "kraftig, balanceret og bæredygtig vækst", men virkemidlerne overlades til de enkelte lande.

- Det er lidt sådan "god jul og godt nytår", og som ventet intet konkret, siger chefanalytiker Erik Bruce fra Nordea til det norske nyhedsbureau NTB.

Han tilføjer, at der er stor forskel på G7-landene, og at der er stor uenighed blandt de rige lande om, hvordan de skal få fart i økonomien.

Andre iagttagere er enige i, at der ikke er kommet meget ud af topmødet.

- Vi ved, at der er forskellige syn på finanspolitik, men sluterklæringen konkluderer simpelthen, at der skal føres "fleksibel" finanspolitik for at fremme væksten, siger Andrew Kenningham, der er seniorøkonom i forskningsinstituttet Capital Economics.

- Det siger faktisk overhovedet ingenting.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx