Af Ritzau - 29/11-16 21:12; Opdateret: 29/11-16 21:52

Ansat i hemmelig tysk tjeneste anholdt for bombeplanerAnsat i hemmelig tysk tjeneste anholdt for bombeplaner

51-årig planlagde angiveligt islamistisk angreb mod sin arbejdsplads - den indenlandske efterretningstjeneste.

storybild

Bundesamtes für Verfassungsschutz. (Foto: Wikimedia)

En ansat i den tyske efterretningstjeneste er anholdt og mistænkt for at planlægge et islamistisk bombeangreb mod sin arbejdsplads' hovedkvarter.

Det siger kilder i det tyske sikkerhedsapparat til to tyske medier tirsdag aften.

Det drejer sig om en 51-årig tysk statsborger. Han skal have lagt planer for "i Allahs ånd", at angribe efterretningstjenestens hovedkvarter i Köln, skriver magasinet Der Spiegel og dagbladet Die Welt.

Han skal under falsk navn have optrådt på diverse chatsider på internettet, hvor han har har udtrykt støtte til islamister og have afsløret ansatte på sin arbejdsplads, Bundesamtes für Verfassungsschutz (BfD).

Han har også for penge tilbudt oplysninger, der kunne kompromittere den interne efterretningstjenestes arbejde, siger kilderne.

BfD overvåger interne forhold i Tyskland og har til formål at sikre, at intet kan true den forfatningsmæssige orden i landet.

En talsmand for tjenesten siger til Die Welt, at der ikke rejst en konkret sigtelse mod den 51-årige. Det vides heller ikke, hvor langt han var i eventuelle planer om et bombeangreb.

Den 51-årig familiefar kom fra et job i en bank. Han blev tidligere i år knyttet til BfD for at overvåge den islamistiske scene i Tyskland, skriver Der Spiegel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx