Af - 30/03-17 17:31; Opdateret: 30/03-17 18:49

Mand sexmisbrugte ung pige: Løsladt igen fordi 'han ikke nød det'Mand sexmisbrugte ung pige: Løsladt igen fordi 'han ikke nød det'

En yderst kontroversiel dommerkendelse har skabt raseri og furore i Mexico.

storybild

Det er ikke den 17-årige mexicanske kvinde på billedet. (Billede: Linda Kastrup)

En velhavende 21-årig mexicansk mand, Diego Cruz, er blevet løsladt fra fængslet - fordi han efter dommerens mening 'ikke nød' det seksuelle overgreb, han udsatte en 17-årig kvinde for sammen med tre venner fra havnebyen Veracruz.

Den 17-årige kvinde var klassekammerat med sine overfaldsmænd på en privatskole for rigmandsbørn. Hun har fortalt politiet, at Diego Cruz og tre andre velhavende, unge mænd som kaldte sig 'Los Porkys', tvang hende ind i en bil efter en nytårsfest den 1. januar 2015. To af de fire mænd er anklaget for voldtægt, mens Diego Cruz befamlede den unge kvinde og penetrerede hendes vagina med sine fingre.

Det skriver The Guardian.

Diego Cruz tog flugten til Spanien efter at være blevet anklaget for overgrebet i april 2016, men blev kort efter udleveret til retsforfølgelse i Mexico. Men til stor forargelse valgte dommer Anuar González i stedet at løslade den 21-årige mand, fordi han 'ikke havde seksuelle intentioner'. Derfor kunne Diego Cruz' handlinger ifølge dommeren ikke beskrives værende et seksuelt overgreb. Han understregede også, at den 17-årige kvinde på intet tidspunkt var 'hjælpeløs', selvom hun blev seksuelt forulempet af fire mænd.

Afgørelsen skaber raseri i Mexico, hvor den ses som endnu et eksempel på, at overklassen nærmest kan slippe fra hvad som helst uden straf.

Sådan afslører du folks personlighed - med ét spørgsmål
Sådan afslører du folks personlighed - med ét spørgsmål

- Han befamlede hende, han penetrerede hendes vagina, men fordi han ikke nød det, er det så ikke et seksuelt overgreb?, spørger Estefanía Vela Barba, der er kvinderettighedsaktivist og juridisk ekspert i The Guardian.

Hun forstår ikke, at 'manglende nydelse' kan være en begrundelse for at løslade den anklagede.

- Eftersom der ikke var nogen nydelse forbundet med handlingen, var det et forsøg på at ydmyge hende. De rørte hende, de generede hende, men hvis hensigten set med dommerens øjne ikke var nydelse, var det ikke et seksuelt overgreb, siger Estefanía Vela Barba.

11-årig knust over behandling på Starbucks: - Jeg følte mig forlegen, sur og rasende
11-årig knust over behandling på Starbucks: - Jeg følte mig forlegen, sur og rasende

15 måneder efter overfaldet satte offeret sig ifølge The Guardian til tasterne på Facebook og forsøgte at få myndighederne til at komme på banen i sagen.

'Jeg har intet at fortryde. Ja, jeg fik nogle drinks. Ja, jeg tog til festen. Ja, jeg havde en kort nederdel på som størstedelen af kvinderne på min alder... Skal jeg dømmes for det? Af den grund fortjente jeg, hvad der skete?' skriver hun i et opslag.

Saras svære beslutning: 'Visheden om, at man en dag bliver syg, tager hårdt på en'
Saras svære beslutning: 'Visheden om, at man en dag bliver syg, tager hårdt på en'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx