Af - 16/03-16 19:54; Opdateret: 16/03-16 20:43

Galleri: Breivik trækker Norge i retten over 'umenneskelige' forholdGalleri: Breivik trækker Norge i retten over 'umenneskelige' forhold

En 'tre-værelses lejlighed' med Playstation og privat gymnastiksal får nu Anders Breivik til at sige fra. Men hvad synes du? Se billederne og døm selv.

Bildstrecke im Grossformat »

Anders Behring Breivik er i disse dage optaget af en retssag. Ikke mod ham selv, men mod de norske myndigheder, som han mener, bryder menneskerettighederne i deres forvaring af ham.

Manden der på Utøya myrdede 77 mennesker i 2011 brokker sig over, at kaffen i fængslet er kold, at maden er dårlige færdigretter, og at han har svært ved at få sin nattesøvn. Men især i forhold til underholdning, føler han sig uretfærdigt behandlet og svigtet af den norske stat.

Psykiater: Breivik kan lide af personlighedsforstyrrelse
Psykiater: Breivik kan lide af personlighedsforstyrrelse

En Playstation og privat gymnastiksal i det New York Times kalder en “tre-værelseslejlighed” med badeværelse, mulighed for madlavning og tøjvask er ifølge Breivik så usle forhold, at han altså nu har trukket Norge i retten… I sin gymnastiksal.

Breivik er fængslet, da han i 2012 blev idømt en såkaldt forvaringsdom på 21 år. Det er den maksimale fængselsstraf, man kan idømmes i Norge, og her opholder Breivik sig i en celle, han bestemt ikke er tilfreds med.

Breivik kalder norske fængsler de mest inhumane i Europa
Breivik kalder norske fængsler de mest inhumane i Europa

Randi Rosenqvist, psykiatrispecialist der har fuldt Breivik i fængslet, ser ingen tegn på skader fra isolationen.
“Nej, det kan jeg ikke se. Man kan selvfølgelig blive deprimeret og i dårligt humør i fængslet, men jeg har ikke set nogle tegn på isolations-skader,” fortæller hun i retten onsdag.

LÆS OGSÅ: Breivik: 885 gange er jeg blevet kropsvisiteret nøgen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx