Af - 16/03-16 19:54; Opdateret: 16/03-16 20:43

Galleri: Breivik trækker Norge i retten over 'umenneskelige' forholdGalleri: Breivik trækker Norge i retten over 'umenneskelige' forhold

En 'tre-værelses lejlighed' med Playstation og privat gymnastiksal får nu Anders Breivik til at sige fra. Men hvad synes du? Se billederne og døm selv.

Bildstrecke im Grossformat »

Anders Behring Breivik er i disse dage optaget af en retssag. Ikke mod ham selv, men mod de norske myndigheder, som han mener, bryder menneskerettighederne i deres forvaring af ham.

Manden der på Utøya myrdede 77 mennesker i 2011 brokker sig over, at kaffen i fængslet er kold, at maden er dårlige færdigretter, og at han har svært ved at få sin nattesøvn. Men især i forhold til underholdning, føler han sig uretfærdigt behandlet og svigtet af den norske stat.

Psykiater: Breivik kan lide af personlighedsforstyrrelse
Psykiater: Breivik kan lide af personlighedsforstyrrelse

En Playstation og privat gymnastiksal i det New York Times kalder en “tre-værelseslejlighed” med badeværelse, mulighed for madlavning og tøjvask er ifølge Breivik så usle forhold, at han altså nu har trukket Norge i retten… I sin gymnastiksal.

Breivik er fængslet, da han i 2012 blev idømt en såkaldt forvaringsdom på 21 år. Det er den maksimale fængselsstraf, man kan idømmes i Norge, og her opholder Breivik sig i en celle, han bestemt ikke er tilfreds med.

Breivik kalder norske fængsler de mest inhumane i Europa
Breivik kalder norske fængsler de mest inhumane i Europa

Randi Rosenqvist, psykiatrispecialist der har fuldt Breivik i fængslet, ser ingen tegn på skader fra isolationen.
“Nej, det kan jeg ikke se. Man kan selvfølgelig blive deprimeret og i dårligt humør i fængslet, men jeg har ikke set nogle tegn på isolations-skader,” fortæller hun i retten onsdag.

LÆS OGSÅ: Breivik: 885 gange er jeg blevet kropsvisiteret nøgen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx