Af Lars Dinesen - 26/06-15 09:28

Rasende franske taxichauffører går til angreb på UberRasende franske taxichauffører går til angreb på Uber

Den franske præsident mener, at de franske taxichauffører er gået over i stregen i deres kamp mod taxi-app.

Bildstrecke im Grossformat »

Frankrigs præsident, François Hollande, fordømmer fredag de voldelige protester mod taxi-app'en Uber, som dagen forinden førte til, at taxichauffører stak biler i brand og blokerede motorveje, mens de krævede de "falske" taxier væk fra de franske veje.

Hollande beskriver torsdagens hændelser som "uacceptabel vold i et demokrati og i et land som Frankrig".

Men Hollande, der har deltaget i et EU-topmøde i Bruxelles, er alligevel af den mening, at "UberPOP bør opløses og erklæres ulovlig". Uberpop er tjenestens franske navn.

Kendt sangerinde fanget midt i voldsom Uber-protest
Kendt sangerinde fanget midt i voldsom Uber-protest

Den amerikansk udviklede app med dens tjenester har fungeret i Frankrig siden januar. Domstolene har erklæret den ulovlig, men det har vist sig svært at effektuere.

Med app'en kan folk, der har brug for taxikørsel, finde privatpersoner, der har ledig plads i deres bil til at blive fragtet fra A til B. Taxichauffører i Frankrig og rundt om i Europa er rasende og ser det som en trussel mod deres job.

Cirka 3000 taxichauffører tog del i gårsdagens strejker og blokader. Blandt andet blev adgangen til Paris' to lufthavne, Charles de Gaulle og Orly, blokeret, og biler blev forhindret i at køre ind til banegårde flere steder i landet.

Det førte til nogle dramatiske scener, hvor biler, der angiveligt var en del af Uber-kørslerne, blev smadret og væltet rundt på vejene, andre blev stukket i brand eller angrebet med jernkøller.

Uber stadig i gråzone i Danmark: Radikale vil bane vejen
Uber stadig i gråzone i Danmark: Radikale vil bane vejen

En af dem, som fik det at mærke, var den amerikanske sanger og skuespiller Courtney Love, der på Twitter fortalte, hvordan hendes bil på skræmmende vis blev angrebet af taxichaufførerne.

Indenrigsminister Bernard Cazeneuve gentog efter et møde med taxichaufførernes fagforening, at Uber er en ulovlig tjeneste og bør lukkes.

Uber vil oprette op mod 100 nye job i Aarhus
Uber vil oprette op mod 100 nye job i Aarhus

I Danmark har politiet sigtet Uber for at overtræde den danske taxilov, men anklagemyndigheden har endnu ikke taget stilling til, om den amerikanske tjeneste skal tiltales for lovbrud.

LÆS OGSÅ: Gratis Jaguar-taxier i København - sådan fanger du en

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx