Af - 16/06-15 19:43

Lægerne afviste mistanke om mystisk sygdom: Så døde teenager af netop denLægerne afviste mistanke om mystisk sygdom: Så døde teenager af netop den

Den britiske pige blev kun 19 år

Bildstrecke im Grossformat »

Forældres værste mareridt. Så enkelt kan den frygtelige historie om Bronte Doynes mystiske sygdom beskrives.

En 19-årige britisk teenagepige og hendes familie fik af lægerne besked på, at de måtte stoppe med at 'google' kræft. Nu er pigen død af den selvsamme sygdom, som sundhedspersonalet afviste.

Det skriver Daily Mail.

- De er jo tynde i hendes familie, lød forklaringen fra lægerne, da den 19-årige pige pludselig tabte 12 kg på en måned.

Teenagepigen Bronte Doyne døde 16 måneder efter at lægerne pure afviste, at hun led af en sjælden kræftform, som familien ellers mente at have identificeret.

Lægerne mente efter en operation, at der ikke var en chance for, at teenagerens kræftsygdom ville vende tilbage.

Nu, knap to år hendes død, har moren frigivet en række tweets og beskeder fra den bortgåede teenager, der dokumenterer, at hun selv viste, at den var gal, og at lægerne ikke ville høre.

Familien havde selv lavet en del research for at finde en årsag til den 19-åriges mystiske lidelse, og de fandt frem til den sjældne sygdom 'fibrolamellar hepatocellular carcinoma (FBC),' der er en sjælden levercancer, der kun rammer godt 200 mennesker om året på verdensplan.

Moren Lorraine fortæller, at familien selv havde fundet frem til en amerikansk sammenslutning af folk, der led af den sjældne sygdom. Men lægerne ville ikke lytte, og mente at det var rigeligt med deres indgreb.

- Men den oplysning blev pure afvist af lægerne. Jeg fortalte afdelingslægen at jeg vidste, hvad min datter led af, og der skulle gøres noget. Men jeg fik bare at vide, at jeg skulle stoppe med at 'google,' fortæller den oprevne mor.

De nu offentliggjorte beskeder og tweets viser den19-åriges kamp imod de bedrevidende læger.

- Har brug for svar. Bliver nødt til at vide, hvad der foregår. Der er noget galt. Jeg er er træt af det her, lyder en besked.

Få dage før hun døde lød en skæbnesvanger besked således:

- Jeg kan ikke engang begynde at forklare, hvordan det er at sige til en kræftlæge, at han tager fejl. Jeg blev nødt til det, er træt af at stole på dem.

Tilbage står sundhedspersonalet på Nottingham University Hospitals NHS Trust med røde ører, og de har efterfølgende undskyldt over for familien.

De mente ikke, at de havde lyttet tilstrækkeligt til Bronte og hendes pårørende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx