Af Bo Poulsen - 15/09-17 23:04

Norske toldere gjorde vildt fund i dæk: 'Hører til sjældenhederne'Norske toldere gjorde vildt fund i dæk: 'Hører til sjældenhederne'

Toldere i Svinesund i Norge gjorde sig noget af et fund, da de i maj kontrollerede en polskregistreret varevogn.

storybild

Her kan man se, hvordan de norske toldmyndigheder har skåret dækket op. (Billede: Pressefoto)

I varevognens lastrum fandt kontrollørerne seks store traktordæk, men der var noget galt. De seks dæk var nemlig ikke deklareret, hvorfor at toldvæsnet tog dem med til hovedkvarteret i Svinesund.

Her blev de scannet. Og undersøgelsen viste, at den polske statsborger, som bor i Hordaland i det vestlige Norge, havde forsøgt at smugle en enorm mængde spiritus ind over grænsen.

»Det er ikke usædvanligt at finde narkotika og cigaretter gemt i reservedæk eller andre steder i bilen, men at vi skulle finde spiritusflasker i seks traktordæk hører til sjældenhederne,« fortæller kontorchef Per Kristian Grandahl til norske Dagbladet.

De fandt i alt 423 liter spiritus i dækkene.

Kontorchefen fortæller, at deres kontrollører har gjort mange interessante fund i tidens løb. Eksempelvis har man fundet en sprinklervæsketank med spiritus i.

Derudover fortæller Per Kristian Grandahl, at de i større lastbiler og personbiler har fundet todelte benzintanke. Her har smuglerne så brugt den ene halvdel til spiritussen.

Dagbladet skriver, at de norske toldere beslaglagde 566.441 liter øl i 2016. Den største mængde i nyere tid. Samme år blev der også beslaglagt 61.113 liter spiritus. Og det niveau har været stabilt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx