Af Bo Poulsen - 15/09-17 23:04

Norske toldere gjorde vildt fund i dæk: 'Hører til sjældenhederne'Norske toldere gjorde vildt fund i dæk: 'Hører til sjældenhederne'

Toldere i Svinesund i Norge gjorde sig noget af et fund, da de i maj kontrollerede en polskregistreret varevogn.

storybild

Her kan man se, hvordan de norske toldmyndigheder har skåret dækket op. (Billede: Pressefoto)

I varevognens lastrum fandt kontrollørerne seks store traktordæk, men der var noget galt. De seks dæk var nemlig ikke deklareret, hvorfor at toldvæsnet tog dem med til hovedkvarteret i Svinesund.

Her blev de scannet. Og undersøgelsen viste, at den polske statsborger, som bor i Hordaland i det vestlige Norge, havde forsøgt at smugle en enorm mængde spiritus ind over grænsen.

»Det er ikke usædvanligt at finde narkotika og cigaretter gemt i reservedæk eller andre steder i bilen, men at vi skulle finde spiritusflasker i seks traktordæk hører til sjældenhederne,« fortæller kontorchef Per Kristian Grandahl til norske Dagbladet.

De fandt i alt 423 liter spiritus i dækkene.

Kontorchefen fortæller, at deres kontrollører har gjort mange interessante fund i tidens løb. Eksempelvis har man fundet en sprinklervæsketank med spiritus i.

Derudover fortæller Per Kristian Grandahl, at de i større lastbiler og personbiler har fundet todelte benzintanke. Her har smuglerne så brugt den ene halvdel til spiritussen.

Dagbladet skriver, at de norske toldere beslaglagde 566.441 liter øl i 2016. Den største mængde i nyere tid. Samme år blev der også beslaglagt 61.113 liter spiritus. Og det niveau har været stabilt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karen Maj udlejede sit sommerhus: Så...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Line købte frokost med sin finger:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx