Af - 09/06-15 12:29; Opdateret: 09/06-15 13:06

Sommerklar: Læs Heidis stærke indlæg, inden du brokker dig over din kropSommerklar: Læs Heidis stærke indlæg, inden du brokker dig over din krop

36-årige Heidi Torkildson Ryste drømte ved juletid om at tabe de overflødige kilo. Nu er målet nået.

Bildstrecke im Grossformat »

En norsk kvinde står nu modigt frem. På sin blog fortæller 36-årige Heidi Torkildson Ryste, hvordan hun kort efter nytår var en af de mange, der drømte om at tabe sig nogle kilo inden sommer. Kiloene er røget, men ikke som håbet.

- Tja, måske jeg skulle have været forsigtig med, hvad jeg ønskede, for uden at jeg gjorde noget som helst, gik mit ønske i opfyldelse. De kilo er væk for længe siden. Min slankekur hedder kræft, den er utroligt effektiv, helt uhyggelig og kan ikke anbefales til nogen. At have så ondt og være så syg, at du ikke orker at spise, får kiloene til at rasle af, skriver Heidi Torkildson Ryste på sin blog.

Massiv protest over denne reklame: Forarger den dig?
Massiv protest over denne reklame: Forarger den dig?

Træt af 'sommerkroppen'
I februar fik hun konstateret tarmkræft, og i dag har hun fået nok af den nærmest sygelige fokus på sommerkroppen.

- Nu har jeg den vægt, jeg drømte om, men jeg fik nogle andre ting med i købet. Jeg har et 20 centimeter langt ar midt på maven, og jeg har en stomi i højre side. Men det værste er, at jeg har en krop, jeg ikke kan bruge til det, jeg vil, skriver hun.

- Jo mere jeg læste om 'sommerkroppen 2015' og reklamesponsorerede indlæg på Facebook om, hvordan du kan tabte dig på fire uger, jo mere fik jeg lyst til at skrive om det. Det føltes vældigt absurd, at folk stresser for at gøre kroppen strandklar. Min pointe er, at hvis du har en krop, som fungerer, så har du en stærk og sund krop, uddyber hun over for Dagbladet.

Heidi har tabt sig, men ikke som håbet. Foto: Privat

I dag har hun været igennem strålebehandling, flere operationer og 24 uger med kemoterapi. I blogindlægget, som er gået viralt på Facebook, fortæller hun, hvordan drømmen var at kunne løbe frit på stranden med børnene. En sommerkrop på hendes præmisser. Sådan skulle det ikke gå.

- Jeg kan ikke gøre de helt enkle ting. Jeg bliver træt, hvis jeg tager et bad. Jeg kan ikke løfte min datter. Der er utroligt mange små ting, jeg ville ønske, jeg kunne gøre, og jeg mener, at alle, som kan det, er vildt heldige. Jeg håber jo på, at jeg kan gøre det igen inden alt for længe, siger hun til Dagbladet.

Se Carlsbergs geniale modsvar til omstridt fitnessreklame
Se Carlsbergs geniale modsvar til omstridt fitnessreklame

Skummetmælkshvid krop
- Jeg ønsker ikke støde nogen, men hvem går egentlig op i, om du mister de sidste tre kilo, eller får lidt mere markerede biceps eller mavemuskler? Hvis du har en kæreste, er chancen ret stor for, at han eller hun allerede er vældigt tilfreds med dig. Misforstå mig ikke, jeg er selv fortaler for et sundt og aktivt liv, men 'sommerkroppen' handler sjældent om netop det. Den handler om hurtige løsninger for raske mennesker med helt velfungerende kroppe. Løsninger som sjældent er sunde, skriver Heidi Torkildson Ryste, der er uddannet journalist.

- Tanken om at folk med helt velfungerende kroppe stresser for at få den til at se lidt anderledes ud til bikinisæsonen, gør mig trist. Jeg ville hellere end gerne bytte. En skummetmælkshvid og lidt dvask krop, vil være helt fantastisk og ikke så anderledes, end jeg var før, men det er helt anderledes sammenlignet med, hvordan jeg ser ud nu.

Den 36-årige kvinde skal fortsætte behandlingen frem til efteråret. Ifølge lægerne vil hun komme sig helt.

LÆS OGSÅ: Matilda på 19 rejser verden rundt med stomi på maven og et smil på læben

LÆS OGSÅ: Kvinde blev skældt ud for at bruge handikaptoilet: Nu svarer hun stærkt igen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx