Af - 26/01-16 16:57

Billeder af 'nøgne' kvinder går verden rundt: Intet kan forsvare voldtægtBilleder af 'nøgne' kvinder går verden rundt: Intet kan forsvare voldtægt

En australsk fotograf rører tusindvis af mennesker med stærke billeder, som skal sætte fokus på problemer med seksuelle krænkelser.

Bildstrecke im Grossformat »

En stærk fotoserie af den australske fotograf Rory Banwell går i øjeblikket verden rundt på sociale medier.

Billederne forestiller en række næsten nøgne kvinder med forskellige budskaber skrevet på kroppen. Fotoserien har hun lavet for at sætte fokus på seksuelle krænkelser og voldtægt, som tusindvis af kvinder og mænd bliver udsat for.

TV: Lady Gaga giver følelsesladet optræden med sin voldtægtssang
TV: Lady Gaga giver følelsesladet optræden med sin voldtægtssang

Et problem, som Rory Banwell selv blev opmærksom på, da hun og hendes mand skulle have deres første datter.

- Folk sagde til min mand Alex, at det var 'tid til at købe en pistol'. Vi blev meget skuffede over, at deres umiddelbare reaktion var, at vi ville være nødt til at beskytte hende kun på grund af hendes køn, fortæller Rory Banwell til metroxpress.

DF: Forkert med lavere straf hvis offer kender gerningsmand
DF: Forkert med lavere straf hvis offer kender gerningsmand

Hun blev så prokoveret af deres forudindtagede holdning, at hun følte, at hun blev nødt til at gøre noget. Hun fik derfor den idé, at bruge sin faglighed som fotograf til at sætte fokus på problemet.

- Jeg kan godt lide den holdning, at ligegyldig hvad en person har på, så er der ingen undskylding, intet der tillader og ingen invitation for nogen til at krænke dem seksuelt, siger Rory Banwell.

Krisecentre kalder voldtægtsforslag for symbolpolitik
Krisecentre kalder voldtægtsforslag for symbolpolitik

Selve billederne, hvor kvinderne kun er iklædt trusser og har sort tape over brystvorterne, er inspireret af en kvinde ved navn Ashley, som hun først så ved et protestoptog i Chicago, om som hun senere har taget kontakt til.

Under optoget havde Ashley sort tape over brystvorterne og ordene 'Still Not Asking For It' skrevet på sin krop. Heraf fik Rory Banwell navnet til sin fotoserie, som hun efterfølgende har delt på både Tumblr og Facebook.

Tiltalt for sex med retarderet nægter voldtægt
Tiltalt for sex med retarderet nægter voldtægt

Ind til videre er det blevet til 48 billeder af forskellige kvinder. Planen er, at Rory Banwell vil fotografere 100 og udstille dem sidst på året.

Hun er meget overrasket over den måde, verden har taget imod hendes billeder på.

7000 sms'er skal bevise familiefars overgreb på piger
7000 sms'er skal bevise familiefars overgreb på piger

- Selvfølgelig håbede jeg, at folk ville finde det interessant og dele det, men jeg regnede slet ikke med, at så mange mennesker over hele verden ville blive rørt af projektet, fortæller fotografen, der efterfølgende har modtaget hundredevis af mails fra ofre fra hele verden.

- Forfærdelige historier om seksuel vold og rørende taknemmelighed for, at jeg forsøger at gøre en forskel. Det gør virkelig det hele værd, når du ved at du rammer folk, som er berørt af det her problem, siger Rory Banwell.

Hun delte sin voldtægt på Instagram: Nu er det censureret væk
Hun delte sin voldtægt på Instagram: Nu er det censureret væk

Du kan se Rory Banwells billeder i galleriet øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Må man tvinge en pige man kysser til sex?

LÆS OGSÅ: Stine sagsøger mand frifundet for voldtægt

LÆS OGSÅ: Markant færre unge anmelder voldtægt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx