Af - 02/02-14 13:06

Rygter: Præsident er nu  indlagt på intensivRygter: Præsident er nu indlagt på intensiv

Rygterne svirrer. Er Ukraines præsident Viktor Janukovitj dødeligt syg eller er det falske rygter eller måske politisk skuespil.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Ukraines præsident er meget syg og blevet overført til intensiv forlyder det i den russisk sprogede netavis,news.ru.ua, som citerer et ledende medlem af det ukrainske parti Fædrelandet, Verkhovna Rada, der også udtaler, at præsidenten tydeligvist ikke har et sundt helbred.

Men historier og Ukraineekspert, Johannes Wamberg Andersen, er rygterne helt ubekræftede:
- Og det er ikke til at vide om det er korrekt eller om det er politisk spin, eventuelt for at trække tiden ud, for så længe han er syg, behøver han ikke forhandle med demonstranter, siger han til metroxpress.

Oppositionen har varslet nye demonstrationer i Ukraine søndag, hvor bekymringen for militærintervention tager til. Det skriver Reuters.

Demonstrationerne skal øge presset på præsident Viktor Janukovitj, som oppositionen vil have til at løslade demonstranter og give plads til en ny regering.
Regeringen har vedtaget amnestilovgivning, der gør det muligt at løslade demonstranter, men den stiller som betingelse, at to belejrede offentlige bygninger bliver ryddet inden for to uger.

Ukraines udenrigsminister, Leonid Kozhara, mødtes lørdag med oppositionsleder Vitali Klitschko ved en international sikkerhedskonference i München.
Her anklagede oppositionslederen politiet for at bruge brutale metoder mod demonstranterne, mens udenrigsministeren svarede igen ved at hævde, at nogle af demonstranterne tilhører yderligtgående højrefløjsgrupperinger.
Urolighederne i Ukraine har stået på siden november

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx