Af - 08/10-16 17:14

Sådan får du fat i Nikes hidtil vildeste sneakers - og støtter et godt formålSådan får du fat i Nikes hidtil vildeste sneakers - og støtter et godt formål

I filmen Tilbage til Fremtiden har Marty et par selvbindende Nike-sko på. Nu har sportsgiganten realiseret dem, og du kan få fingrene i dem.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du er fan af filmen ‘Tilbage til Fremtiden’, og altid har drømt om at eje Marty McFlys selvbindende sko, så er der lige nu en lille chance for, at dit ønske kan gå i opfyldelse.

Det skriver Nike News.

Idéen om den ikoniske Nike Air MAG opstod for næsten 30 år siden, da Nike blev bedt om at udvikle et par sko, der i filmen ‘Tilbage til Fremtiden 2’ skulle portrættere fremtidens skotrends i år 2015.

Vildt: Nike er klar med skoen, der kan binde sig selv
Vildt: Nike er klar med skoen, der kan binde sig selv

Halvandet årti efter startede en underskriftsindsamling, der skulle få Nike til at sætte Marty McFlys vilde sneakers i produktion. Seks år efter havde designer Tinker Hatfield udviklet et perfekt eksemplar af skoene

- Vi startede med at skabe noget fiktivt, og vi forvandlede det til virkelighed. Vi udviklede en ny teknologi, der vil gavne alle atleter, udtalte Nikes præsident Mark Parker om skoen, der kan binde sig selv.

Resultatet blev Air MAG, der med et såkaldt Adaptive Fit-system kan fornemme bærerens bevægelser, og strammer og løsner sig herefter.

YEEZY: Nu har du chancen for at få fat i verdens mest sjældne sneakers
YEEZY: Nu har du chancen for at få fat i verdens mest sjældne sneakers

Det første eksemplar blev leveret til selveste Michael J. Fox, også kendt som Marty McFly. Michael lider af Parkinsons, og oprettede i år 2000 en fond, der stræber efter at finde en kur på lidelsen. Her prøver han skoene på som den første i verden

Nu har Nike gjort skoene tilgængelige for offentligheden, ved at starte en lodtrækning, hvor 84 deltagere vil modtage et par af de ekstraordinære Air MAGs. Indtægter vil blive målrettet mod at finde en kur mod Parkinsons.

26-årig dansker lever sneaker-drømmen i Amsterdam
26-årig dansker lever sneaker-drømmen i Amsterdam


Alle kan i princippet deltage online ved at donere 65 kroner til Michael J. Fox Foundation, men skoene sendes kun til amerikanske og canadiske adresser.
Lodtrækningen startede den 4. Oktober, og slutter tirsdag den 11. Oktober.

Du kan tilmelde dig her.

Genialt: Disse sko er lavet til at fange Pokémon
Genialt: Disse sko er lavet til at fange Pokémon

Den første version af Nike Air MAG var uden selvbindende teknologi, men har i dag en værdi på 25,000-50,000 kroner, og indbragte gennem auktioner og donationer 60 millioner kroner til Michael J. Fox Foundation og kampen mod Parkinsons.

LÆS OGSÅ: Så skal der shoppes! Ikonisk skomodel fås nu med ægte guld

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx