Af Ritzau - 11/01-17 03:00; Opdateret: 11/01-17 11:54

Trump anklages for at være i lommen på RuslandTrump anklages for at være i lommen på Rusland

Medier: Efterretningstjenester fortæller Trump, at der er rygter om skadelige russiske oplysninger om ham.

storybild

Har russerne noget, der kan skade Donald Trump? Det rygte florerer ifølge en lang række medier i visse kredse. Arkiv. (Billede: Free/Gage Skidmore)

De amerikanske efterretningstjenester har informeret USA's kommende præsident om, at der er ubekræftede efterretninger i omløb, som siger, at Rusland sidder inden med oplysninger, der kan skade ham.

Nyheden om den to sider lange synopsis, som efterretningscheferne i sidste uge viste til Donald Trump, er eksploderet i de amerikanske medier, efter CNN og New York Times tirsdag bragte historien.

Ifølge New York Times er de famøse dokumenter tilvejebragt af politiske modstandere. Der er ikke noget i papirerne, som avisen har været i stand til at få bekræftet.

Men det er en tidligere britisk efterretningsagent med høj troværdighed, som har fremskaffet oplysningerne fra russiske kilder. Det siger amerikanske embedsmænd til New York Times. Briten har udført arbejdet for et researchfirma i Washington.

En central anklage er, at Trump i forbindelse med en skønhedskonkurrence i Moskva i 2013 blev overvåget og filmet i en hotelsuite af den russiske efterretningstjeneste FSB, mens han havde sex med prostituerede.

Formålet skulle angiveligt være at have materiale, som kunne bruges til at afpresse Trump eller sikre, at han ville indgå kommercielle aftaler med Rusland.

Det hævdes, at der har været vedvarende kontakter mellem Trump-lejren og Rusland i 2016. Rusland kom i valgåret under anklage for at have hacket sig ind i Det Demokratisk Partis organisation og skadet præsidentkandidaten Hillary Clinton.

- Falske nyheder. En total heksejagt, skriver Trump i et tweet om beskyldningerne.

Heksejagt var også det udtryk, han brugte, da USA's efterretningstjenester i sidste uge afleverede en rapport. Her hed det, at russiske hackere forsøgte at skade Clinton for at øge Trumps chancer for at blive præsident.

Trump, præsident Obama og førende demokratiske og republikanske medlemmer har fået udleveret den synopsis, som efterretningstjenester har sammenfattet.

Den baserer sig på 35 siders dokumenter, som mediet BuzzFeed har gjort tilgængelig på sin hjemmeside.

En række medier påpeger, at sagen kan komme til at sværte Trumps tid som præsident. Der vil blive sat stor fokus på, hvordan han som præsident vil agere over for Rusland.

Han har tidligere sagt, at de to lande bør "have det fint sammen".

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx