Af Daniel Seistrup - 21/07-17 17:38

Danske Lasse levede vildt luksusliv i London: Udnyttede alle omkring sigDanske Lasse levede vildt luksusliv i London: Udnyttede alle omkring sig

En dansk mand bosat i London udgav sig for at være multi-millionær og endte med at svindle for næsten en million kroner.

storybild

Lasse Hartmann er en dansker bosat i London. Han svindlede næsten for en million kroner over 17 måneder

En spektakulær svindelsag har ramt Storbritannien.

Den 44-årige dansker, Lasse Hartmann, der er bosat i London, er blevet idømt fire års fængsel ved Snaresbrook Crown Court i London for at svindle mere end 20 personer herunder sin egen forlovede for omkring 865.000 danske kroner. Det skriver The Guardian.

Lasse Hartmann udgav sig for at være en rig vinhandler, der solgte eksklusiv vin og champagne. Med den facade fik han igennem 17 måneder lokket pengestærke investorer til at investere i hans lukrative vinpakker. Men i virkeligheden brugte han alle pengene på at leve i luksus.

Den 44-årige danskers bedragende luksusliv begyndte med hans kommende forlovede, Adanma Wokoh, der er en kendt madblogger i England. Hun troede, hun havde fundet sit livs kærlighed i danskeren, efterat han blandt andet havde købt en dyr forlovelsesring til hende. Eller det troede hun. Han fortalte nemlig, at den kostede 415.000 kroner men i virkeligheden havde han blot betalt omkring 170 kroner for den, skriver det britiske medie Standard.

Igennem sin forlovede fik Lasse Hartmann også kontakt til investorer, som han senere hen snød. Først fik han en kødforhandler til at investere 166.000 kroner i sin opdigtede vinforretning. Og kødforhandlerens navn og omdømme brugte han til at snyde og bedrage en lang række andre investorer. Han brugte blandt andet pengene fra kødforhandleren til at hyre en personlig tjener og en chauffør. På den måde kunne han bedre ligne en rigmand og holde sin facade.

Og det hjalp ham. For med facaden fik han bland flere snydt en bryllupsplanlægger, der investerede 46.000 kroner i hans vine. Derudover arrangerede han også et falsk bryllup, og på den måde snød han sig til ekstra 208.000 kroner.

Men facaden faldt alligevel hurtigt sammen, da det gik op for folk, at han var en bedrager. Derfor blev han anholdt af politiet.

»Harmann var ligeglad med de mennesker, han udnyttede. Han udnyttede alle omkring sig. Ikke mindst kvinden, som troede, hun skulle giftes med ham. Han brugte hendes status til at give ham troværdighed,« siger advokat Alex Ramsey.

Lasse Hartmann har kun kunne betale knap 150.000 kroner tilbage fra sine mange svindelnumre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Kæmp eller tilslut dig': Danske...
bt.dk
Politi finder bil væltet på motorvej...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx