Af - 18/04-14 10:29; Opdateret: 18/04-14 10:48

Finsk mand forsøgte at kapre fly med Toblerone som sværdFinsk mand forsøgte at kapre fly med Toblerone som sværd

En 23-årig finsk mand står anklaget for at have forsøgt at kapre et fly med en Toblerone som sværd, fordi han ville til OL Sotji.

storybild

Med en Toblerone som sværd forsøgte en finsk mand angiveligt at kapre et Cathay-fly, fordi han ville se OL i Rusland. (Billede: Polfoto)

Med to tæpper viklet om hovedet, så man kun kunne skimte hans øjne, med et andet tæppe brugt som kappe og kun bevæbnet med en Toblerone-chokolade i hånden, forsøgte en 23-årig finne at kapre et fly fra Amsterdam til Hong Kong.

Sådan lyder anklagen i hvert fald fra flere af de flyansatte i retten, som var med ombord på flyet, og som følte, at den 23-årige mand udgjorde en stor fare for sikkerheden, skriver South China Morning Post.

Jagerfly tvinger kapret passagerfly ned
Jagerfly tvinger kapret passagerfly ned

Epiosoden udspillede sig den 14. februar, da der også var Ol i russiske Sotji. Og netop den store sportsbegivenhed skulle angiveligt være grunden til, at den finske mand ville kapre flyet, så han kunne komme ned og heppe på landsmændene.

- Han sagde: ´Jeg stjæler flyet nu. Jeg vil se OL i Sotji, og jeg bliver nødt til at komme af flyet nu.' Han var rasende. Han fik mig til at føle, at han ville bringe flysikkerheden over styr, sagde en flyansat i retten ifølge avisen.

Den finske mand nægter sig skyldig i anklagerne og forsvarer sig med, at det bare var 'sjov og ballade'. Det var kun hans mening at underholde de andre passagerer og ikke true personalet.

Kapret etiopisk fly tvunget til Geneve
Kapret etiopisk fly tvunget til Geneve

Efter seks timer i luften besluttede den finske mand at tage sin chokoladebar i hånden. Han viftede med den som et sværd, men var derudover ikke voldelig, fortæller vidnerne.

Angiveligt skulle han også have kommet med en bombetrussel, men den tog de ansatte ikke alvorligt, hvorfor de ikke gennemsøgte flyet.

Den finske mand blev efter optrinnet lagt i håndjern, og da de landede i Hong Kong, blev han arresteret og taget til et psykiatrisk hospital.

Retssagen mod ham fortsætter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Advarsel om glatte veje i store dele...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx