Af - 09/11-16 02:33

Valgets skandaler: Sex, emails og beskidte pengeValgets skandaler: Sex, emails og beskidte penge

Der har ikke manglet saftige skandaler i det amerikanske valg. Her er et udpluk af de værste

Se flere skandaler herunder...

GRAB HER BY THE PUSSY: Hvis der er en skandale, der mere end nogen anden var ved at få Donald Trumps valgkamp af sporet, så var det da der dukkede en optagelse frem for hans deltagelse i Access Hollywood, hvor han for åben mikrofon praller med, at han er så kendt at han kan kysse og tage på alle kvinder. Jobbet kostede tidligere præsident George Bush, Billy Bush, jobbet som vært hos NBC:

SEX-BESKYLDNINGER: Da Trump til en valgdebat sagde, at det blot var 'omklædningsrumssnak' og aldrig var noget, som han havde gjort i virkeligheden, så begyndte det at vælte frem med kvinder. Indtil nu er 14 kvinder stået frem - lige fra kvinder, der siger han stak hånden ned på deres trusse, til fremmede kvinder, der siger han har kysset dem i perioden 1980 til 2013. Flere af de som er stået frem er tidligere medvirkede i Miss Universe, som Donald Trump ejede indtil sidste år.

Danske Astrid førte valgkampagne for Hillary: Det sværeste er at få folk til at stemme
Danske Astrid førte valgkampagne for Hillary: Det sværeste er at få folk til at stemme

MISS PIGGY: Hillary Clinton fik tirret Donald Trump, da hun bragte den tidligere vinder af Miss Universe, Alicia Machado på banen. Hun havde taget nogle kilo på efter konkurrencen - hvorefter Donald Trump havde ydmyget hende offentligt og kaldt hende Miss Piggy, Miss Housekeeping (fordi hun er Latino) og Miss Eating Machine. Sagen fik provokeret Donald Trump, så han de næste dage indledte en tweetstorm, hvor han klokken tre om natten påstod hun medvirkede i en sex-video.


TABTE SEKS MILLIARDER: I 40 år har amerikanske præsidentkandidater afleveret deres skattepapirer når de stillede op, så vælgerne kunne se om de havde noget at skjule. Trump har ikke villet vise noget som den første kandidat. Men en anonym person har sendt en af Donald Trumps selvangivelser fra 1995 til New York Times. Det år tabte han 916 millioner dollars - eller seks milliarder kroner - hvilket han kunne skrive af over de næste 15 år, hvor han således kunne undgå at betale skat.

RACISME: Donald Trump blev sagsøg af staten i 1973 ikke at ville leje ud til farvede amerikanere i sine lejlighede i 39 bygninger for 100 millioner dollars. Han endte med at indgå et forlig. Også i dette valg har han kaldt mexicanere rapists, og brugt begrebet 'bad hombres' under en præsident-debat.

Vi får hver morgen ruter udleveret med vælgere
Vi får hver morgen ruter udleveret med vælgere

FUP-UNIVERSITET: Der er for tiden to verserende retssager mod Donald Trump for Trump Universtity, der slet ikke er et universitet. Her ville han give kurser i ejendomshandel, men kursusmaterialet var ifølge anklagerne mangelfuldt og gik mest ud på at sælge kurser til op til 200.000 kroner. Skolen var aktiv fra 2005-2010. En lang række tidligere elever har sagsøgt for bedrageri.

Clinton og Trump fragter folk til stemmeurnerne
Clinton og Trump fragter folk til stemmeurnerne

FUP-VELGØRENHED: Donald Trump har i årevis prallet over sin velgørenhed gennem sin Donald Trump Foundation. Men Washington Post har ikke kunnet finde en eneste krone han har givet af egen lomme, som han har givet til velgørenhed - i stedet har han brugt hvad andre har givet til fonden. Fonden har vist sig slet ikke at være godkendt, brugt til at købe gigantiske malerier af Trump, betale hans udgifter ved retssager og betale 25.000 dollars til en statsanklager i Florida få dage efter, at hun droppede endnu en sag mod hans Trump University.


Hillarys skandaler

EMAILS, EMAILS. EMAILS: Russiske hackere brød ind i demokraternes particomputer og lænsede dem for email. De er siden givet i daglige portioner af pinligheder via Wikileaks. Blandt ting som er afsløret er, at man havde forsøgt at sabotere Bernie Sanders-kampagne, at en ansat hos CNN, der samtidig var i en ledende rolle i partiet, havde lækket spørgsmål på forhånd til Clinton og en lang række ubehagelige oplysninger om, hvordan partiet havde ageret med sponsorer.
To ledere har hidtil måtte gå af på grund af sagen.

HILLARYS SERVER: Og der er flere mails. I sin tid som udenrigsminister insisterede Hillary Clinton på at maile fra sin egen mailserver, som hackere potentielt kunne få adgang til. Hun har her haft fortrolige oplysninger, som hun har delt mig andre og blandt andet ladet en hushjælp printe ud. FBI har kritiseret hende for at være "ekstremt uopmærksom" og for at have talt usandt, da hun påstod, at der ikke havde været fortrolige oplysninger.

Alternativet og LA kæmper mod amerikansk personfnidder
Alternativet og LA kæmper mod amerikansk personfnidder

WEINER-GATE: Midt i valgkampen begærede Hillary Clintons personlige assistent gennem 20 år, Huma Abedin, skilsmisse fra Antohny Weiner efter den tidligere politiker for tredje gang blev taget i at have sendt seksuelle foto til fremmede kvinder. Denne gang til en bare 15-årig pige i North Carolina. Denne sag fik FBI til at indlede en politiefterforskning - og på Anthony Weiners computer blev, der fundet fortrolige Hillary Clinton emails, der fik FBI til at gå ind i denne del af Clinton-sagen.

Danske Mads fører påtrængende valgkamp for Hillary
Danske Mads fører påtrængende valgkamp for Hillary

BILLS ELSKERINDER: Trump har i valget gjort en stor indsats for at få Bill Clintons seksuelle eskapader for 20-30 år siden frem i lyset. Både da han blev undersøgt for en affære med assistenten Monica Lewinsky - Trump havde tre andre med til valgdebat med Clinton og påstod, at hun havde gjort meget for at kæmpe imod, at de kunne sige deres historier om overgreb.

BENGHAZI: Mens Hillary Clinton var udenrigsminister, så var der 11. september 2012 et angreb på det amerikanske konsulat i Benghazi, Libien, hvor ambassadøren og tre andre blev dræbt. Inden havde de anmodet forgæves for at få øget sikkerheden.

Clinton stillede med stærkeste hold til valgkampsfinale
Clinton stillede med stærkeste hold til valgkampsfinale

TALER FOR MILLIONER: Hillary Clinton holdt i sin tid efter jobbet som udenrigsminister taler for over 200.000 dollars per styk til store wallstreet-firmaer. Hun nægtede at udlevere dem under primærvalget med Bernie Sanders, men siden har Wikileaks fået fat i dem og udgivet dem som en samling. I talerne fortæller hun, at hun går ind for frihandel og åbne grænser - direkte mod det hun er gået til valg på.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx