29/10-14 16:09

Kurdiske krigere vil knuse Kobani-blokadenKurdiske krigere vil knuse Kobani-blokaden

Hjælpen nærmer sig Kobani, der i ugevis har været belejret af militante islamister. Kurdiske krigere og syriske oprørere gør klar til krig mod Islamisk Stat.

Lokale kurdiske krigere har i ugevis holdt stangen mod de militante islamister fra bevægelsen Islamisk Stat (IS) i Kobani i Syrien ved grænsen til Tyrkiet.

Den amerikansk-ledede luftstyrke har med bomber og raketter forsøgt at knuse IS-belejringen af byen, men den religiøse bevægelse holder stand og fortsætter endda med de ugerninger, der har gjort IS berygtet verden over.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at IS-militante har halshugget mindst 46 medlemmer af en stamme i Anbar-provinsen i Irak. Abu Nimr-stammen satte sig op mod IS, men lokale kilder, herunder en leder i byen Heet samt en læge, siger, at de 46 personer blev halshugget, da IS løb Heet over ende i sidste uge.

Det er en skæbne, som de færreste ønsker for nogen, og det er en skæbne, de frygter at lide i Kobani.

IS har truet med at massakrere Kobanis forsvarere. Den omkring en måned lange krig om byen har fået anslået 200.000 syriske kurdere til at flygte til Tyrkiet.

Tidligt onsdag skrev de internationale nyhedsbureauer, at en gruppe oprørere fra Syriens Frie Hær har krydset grænsen fra Tyrkiet til Syrien for at begive sig til netop Kobani.

Her skal de bistå den lokale kurdiske milits i opgøret med IS.

Ifølge oplysningerne drejer det sig om 150 oprørere fra Syriens Frie Hær, men der er flere mænd på vej til Kobani for at hjælpe.

En gruppe kurdiske krigere, såkaldte peshmerga-soldater, er også kommet til grænseområdet.

Styrken er kommet til Tyrkiet efter pres fra USA. Den landede med et fly fra de kurdiske områder i Irak i byen Sanliurfar i det sydøstlige Tyrkiet natten til onsdag.

Ifølge AFP består styrken af omkring 200 kurdiske krigere, men en lokal kilde siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der er tale om mellem 90 og 100 kurdiske soldater.

Men Reuters skriver også, at endnu en styrke af kurdiske krigere er på vej til området med tunge våben. Den bevæger sig over land.

Kurdisk tv viste onsdag billeder af en militærkonvoj, som ifølge tv-rapporten er pakket med våben på vej til Kobani-området.

LÆS OGSÅ: Peshmergakriger får heltevelkomst af kurdere i Tyrkiet

LÆS OGSÅ: Forsvaret lover mere åbenhed om bombeangreb mod IS

LÆS OGSÅ: Danske F-16-fly har kastet 37 bomber i Irak

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx