Af - 13/12-16 22:30

Verden raser: Diktator smiler stort efter missiltrusselVerden raser: Diktator smiler stort efter missiltrussel

Den nordkoreanske diktator Kim Jong-un morede sig gevaldigt, da landet udførte en prøvesprængning mod en kopi af det sydkoreanske præsidenthus. Sydkorea er ikke glade.

Bildstrecke im Grossformat »

Lederen af Nordkorea, Kim Jong-un, har deltaget i en militant øvelse, hvor det for tiden politiske ustabile Sydkorea er målet for et simuleret missilangreb. Det skriver Mirror.

Boykot af kæmpestatuer skal knuse Nordkoreas eksport
Boykot af kæmpestatuer skal knuse Nordkoreas eksport

Avisen Rodong Sinmun skrev ikke hvornår hændelsen fandt sted i det lukkede land, men bragte billeder fra øvelsen, der angiveligt udpegede Sydkoreas præsidents residens, Det Blå Hus, der ligger i hovedstaden Seoul, til målet for bombeangrebet.

På billederne ses leder Kim Jong-un sidde og overvære modellen af det sydkoreanske præsidenthus blive destrueret af talrige missiler. Alt i mens han, flankeret af en række generaler, har et overordentligt smil på læberne.

Løkke vil stå fast mod Sydkoreas arvefjende
Løkke vil stå fast mod Sydkoreas arvefjende

Den militære provokation kommer i en tid med politisk tumult i Sydkorea.

Landets første kvindelige præsident Park Guen-hye er nemlig kommet under beskyldning for korruption, og er derfor suspenderet som præsident, mens dommere vurderer hendes sag.

Sydkorea: Nordkoreansk missilaffyring går igen galt
Sydkorea: Nordkoreansk missilaffyring går igen galt

Premierministeren Hwang Kyo-ahn har beordret til højeste beredskab af militæret, i tilfælde af at Nordkorea gør alvor af deres provokationer.

- Vi er klar til at gøre gengæld, hvis Nordkorea fortsætter med at provokere, og vi fordømmer deres ondsindede trussel, udtalte en sydkoreansk millitærgeneral til Reuters.

Nordkorea: Atomvåben er retfærdigt selvforsvar
Nordkorea: Atomvåben er retfærdigt selvforsvar

Det er ikke første gang i år, at der, efterfulgt af en øvelse, opstår militære spændinger mellem de to lande. Tidligere på året opstod der diplomatiske konflikter da Nordkorea testede missiler og udførte atomprøvesprængninger.


LÆS OGSÅ: Nordkorea tester missilmotor til at opsende satellitter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx