Af - 27/12-15 19:47

Skandaleflyselskab i problemer igen: Pilot fløj i  HELT forkert retningSkandaleflyselskab i problemer igen: Pilot fløj i HELT forkert retning

En pilot fra det udskældte flyselskab Malaysian Airlines havde problemer med at finde vej til Malaysia. Nu skal sagen undersøges nærmere.

Bildstrecke im Grossformat »

Malaysian Airlines har været udskældt de seneste år. MH370 forsvandt mellem Kuala Lumpur og Beijing, og MH17 blev skudt ned af russiske missiler over Ukraine. For nylig blev der skabt forvirring om ruten, som en af selskabets piloter skulle flyve, og det har igen fået flyselskabet i mediernes søgelys.

Du kender måske til at have dårlig stedsans, når du er i et andet land og skal finde vej med et motorisk udfordrende fold-ud-kort eller en mobil-gps, der ikke vil virke uden for de danske grænser.

Til gengæld er det ikke helt så fordelagtigt, når man pludselig mister orienteringen, når man er pilot på et fly.

Det var ikke desto mindre tilfældet for en pilot på et Malaysian Airlines fly 1. juledag, da han skulle flyve MH132 fra Auckland i New Zealand og nord mod den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur. I stedet fløj han i retning mod Melbourne i Australien.

Det skriver New Zealand Herald.

Cirka otte minutter efter flyet var lettet, undrede den forvirrede pilot sig over, hvorfor flyet ville have ham i en så sydlig retning, og han kontaktede derfor flyveledere i Auckland for at høre, hvorfor det ikke valgte en mere direkte retning mod Malaysia.

- Den ruteplan, som flyselskabet havde sendt til os gik til Kuala Lumpur, men via en lidt anderledes rute, end piloten regnede med, siger en talsmand for det newzealandske luftfartsselskab Aiways til the Herald.

Australiere i sorg rystet over MH17-video
Australiere i sorg rystet over MH17-video

Han fortæller, at Airways vil "arbejde tæt sammen med" det udskældte flyselskab for at finde ud af, hvordan fejlen kunne ske.

Piloten fik dog hurtigt flyet på rette kurs og passagererne forblev uvidende om hændelsen, mens den stod på. Der tyder heller ikke på at have været sikkerhedsmæssige problemer i forbindelse med episoden.

Piloten roses da også for at opdage fejlen af den newzealandske flykommentator Peter Clark.

- Piloten har gjort et rigtig godt stykke arbejde ved at opdage det, rette en forespørgsel om det og ikke bare flyve i blinde og ende op i det Sydlige Ishav, siger han.

Sagen er dog knap så kærkommen for det malaysiske flyselskab, der har været meget udskældt de seneste år. Sidste år mistede 577 mennesker livet på to forskellige Malaysia Airlines fly. MH370 forsvandt i marts 2014 mellem Kuala Lumpur og Beijing og MH17 blev i juli 2014 skudt ned af russiske missiler over Ukraine.

LÆS OGSÅ: Ny video viser sekunderne efter MH17-katastrofen

LÆS OGSÅ: Trods katastrofer: Det har aldrig været mere sikkert at flyve

LÆS OGSÅ: Malaysias regering: Vragdel stammer fra MH370

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx