Af - 04/01-17 23:17; Opdateret: 05/01-17 15:13

Avis: Bandidos-profil terroriserede pædofile i fængslet - nu er han flyttetAvis: Bandidos-profil terroriserede pædofile i fængslet - nu er han flyttet

Lars Harnes, tidligere Bandidos-præsident i Norge, er under sin afsoning sat i isolation, fordi han ifølge fængselsledelsen terroriserer medfanger, der har forgrebet sig på børn eller dyr.

storybild

48-årige Lars Harnes fotograferet i fængslet. Foto: norsk politi.

48-årige Lars Harnes, som ses på billedet herover, sidder lige nu fængslet i Ila fængslet nordvest for Oslo.

Her sidder den forhenværende Bandidos-præsident i Norge varetægtsfængslet for mistanke om medvirken i et røveri.

Men Harnes' afsoning har som hans liv på ydersiden af fænselsmurene vist sig at være et begivenhedsrigt spektakel, som nu har taget en uventet drejning.

Rocker får seks års fængsel i omfattende hashsag
Rocker får seks års fængsel i omfattende hashsag

Ifølge avisen VG er den højtprofilerede eks-Bandidos-rocker nemlig blevet anbragt i en afsondret enecelle i G-afdelingen, som ifølge avisen er en berygtet sikkerhedsafdeling.

Lars Harnes hævder selv, at han ikke længere er en del af Bandidos, og at vesten definitivt er hængt på hylden. Dette har myndighederne dog betvivlet. Især med henblik på tatoveringen, som Harnes stadig bærer på ryggen. Foto: norsk politi.

Overflyningen skyldes, at man fra fængselsledelsens side mener, at Harnes påvirker miljøet på en "særligt negativ måde", og at det er nødvendig at holde ham isoleret for at "opretholde, ro, orden og sikkerhed".

Ifølge avisens oplysninger har Harnes ved to særlige tilfælde verbalt forulempet eller udført psykisk terror i form af at udspørge eller nedstirre andre indsatte, som er dømt for at forbryde sig mod børn eller dyr.

Medlem af Black Army fængslet for knivstik i Odense
Medlem af Black Army fængslet for knivstik i Odense

Ved det ene tilfælde har Harnes bræget som et får, hver gang han mødte medfangen, og ved det andet skulle eks-rockeren have nynnet børnesange over for pædofile fanger.

Ifølge Lars Harnes advokat, Øyvind Bratlien, er isolationsfængslingen helt uhørt og et tegn på magtmisbrug fra myndighedernes side.

- Det må være lovligt også for indsatte at tænke, mene og vælge hvilke mennesker, man ønsker at forholde sig til samt på hvilken måde, så længe man ikke gør noget strafbart, siger advokaten og fortsætter:

- Ila fængsel behandler pædofile indsatte langt mere positivt end andre indsatte. De behandles, som om de er svage, selvom de fleste er rimelig ressourcestærke. De er ofte kyniske og manipulerende. Det er underligt, at Ila fængsel i så høj grad lader de pædofile få den offerrolle, de elsker at spille, siger Bratlien.

Pape vil fjerne prøveløsladelser for rockere og bandemedlemmer
Pape vil fjerne prøveløsladelser for rockere og bandemedlemmer

Fængselsdirektør ved Ila, Knut Bjarkeid, ønsker ikke kommetere Harnes konkrete sag, men fortæller, at de ved hver isolationsfængsling taler med vedkommende og fortæller, hvorfor de vælger at gøre, som de gør.

– Vi snakker med vedkommende og prøver at få en forståelse (af sagen, red.), og vi må være rimelig overbevist om, at det vi gør, er det rigtige, og at vedkommende faktisk trakasserer andre, og at der foregår mobbing, siger Bjarkeid.

Den tidligere Bandidos-præsident er flere gange dømt for vold. En enkelt gang af så grov karakter, at retten karakteriserede det som tortur.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Modegigant booker ikke prins...
bt.dk
10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Kendt tv-vært går imod sit eget parti...
bt.dk
Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx