Af Mads Brandsen - 27/03-18 11:12

Beruset andenpilot forsinkede 100 passagerer i tre dageBeruset andenpilot forsinkede 100 passagerer i tre dage

Et fly fra det portugisiske flyselskab TAP blev stoppet, da en lufthavnsmedarbejder afslørede, at andenpiloten lugtede af alkohol og slingrede, når han gik. Det førte til, at de 106 passagerer måtte vente tre dage på et nyt fly fra Stuttgart til Lissabon.

storybild

Arkiv.

Det skriver norske VG.

Lørdag oplyste det norske nyhedsbureau NTB, at flyet fik startforbud lige før afgang fredag aften som følge af andenpilotens beduggede tilstand.

Efter den årvågne lufthavnsmedarbejder havde slået alarm, fandt politiet ifølge den britiske avis The Guardian den 40-årige mand i en 'svært beruset tilstand' i cockpittet. Hans flycertifikat blev konfiskeret på stedet, han blev anholdt og kautionen blev sat til 10.000 euro (ca. 75.000 kroner).

Ifølge det tyske nyhedsbureau DPA fik passagererne hotelkuponer og besked om, at næste ledige fly fra Stuttgart til Lissabon ville være mandag den 26. marts - tre dage senere. Det skyldtes, at der ikke var personale til at overtage flyvningen fredag aften.

TAP skrev på Twitter, at flyet, TP523, var aflyst grundet pilotens 'manglende arbejdsevne'. Selskabet skriver videre, at man vil 'gennemføre en intern undersøgelse' og 'tage de nødvendige skridt'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stor turneringssejr: Danske...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Agent i stor kritik af...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Her er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx