Af - 10/04-15 08:58; Opdateret: 10/04-15 11:25

TV: Ny politivideo viser minutterne inden betjenten affyrede otte skudTV: Ny politivideo viser minutterne inden betjenten affyrede otte skud

Politiet i South Caroline har offentliggjort en video af minutter op til drabet, der har rystet USA.

Den 50-årige amerikaner Walter Lamer Scott blev skudt otte gange, da han lørdag morgen blev stoppet af politiet i South Carolina, USA.

Nu har myndighederne offentliggjort en video af minutterne op til skyderiet, hvor man ser, hvordan betjenten får den 50-årige amerikaner til at holde ind til siden, inden han kort efter flygter fra stedet. Det kan ses to minutter og 35 sekunder inde i videoen.

Ifølge CNN fortæller Walter Scott betjenten, at han ikke har en bilforsikring, og at han er ved at købe bilen, hvorefter den 33-årige betjent Michael Slager går tilbage til sin patruljevogn.

Og her er det, at den ubevæbnede Walter Lamer Scott vælger at stikke af, som det kan ses i videoen.

USA raser efter endnu en hvid betjent har skudt en sort mand
USA raser efter endnu en hvid betjent har skudt en sort mand

Drabet på Walter Lamer Scott har skabt vrede blandt særligt USA's sorte befolkning, der har protesteret over hvide betjentes drab på ubevæbnede sorte amerikanere.

- Jeg har set videoen, og jeg blev helt dårlig af det, sagde politichefen Eddie Driggers fra North Charleston i South Carolina ifølge CNN på en pressekonference onsdag.

Michael Slager forklarede efter drabet, at Walter Scott efter et håndgemæng fik fat i hans strømpistol. Betjenten følte sig derfor truet på livet og affyrede de otte skud. Han er nu blevet fyret og anklaget for mord.

Walter Scotts familieadvokat, Justin Bamberg, har forklaret, at den dræbte ikke havde betalt børnebidrag, og han skyldte angiveligt mere end 100.000 kroner. Det betød ifølge CNN, at der var en arrestordre på ham, og der spekuleres derfor i, om det kan være forklaringen på, at han flygtede fra betjenten.

LÆS OGSÅ: Skuddrab i USA: Politibetjent er fyret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx