Af Simone Augusta Lundt - 17/07-17 09:43

Kvinde synes, hun havde dårligt syn: Lægerne fik et chok, da de opdagede hvorforKvinde synes, hun havde dårligt syn: Lægerne fik et chok, da de opdagede hvorfor

En 65-årig kvinde fra England syntes, hun havde fået dårligt syn - det var som om, at der var en blå hinde foran øjet. Derfor mente en gruppe af læger, at hun skulle opereres for grå stær, som ofte rammer ældre.

storybild

Men da hun lå på operationsbordet sidste år i november, og kirurgen skulle til at udføre operationen, fandt de noget helt andet i hendes øjne.

Det var nemlig slet ikke grå stær, som havde ramt kvinden, men 17 lag af kontaktlinser, de fandt, skriver Optometry Today. Men det overraskende fund blev endnu større, for efter de 17 første kontaktlinser, fandt lægerne yderligere 10 kontaktlinser. Den ældre kvinde havde simpelthen glemt at tage sine kontaktlinser ud, inden hun tog nye på igen. Gentagende gange.

Lægerne undrede sig over, at hun ikke havde klaget over smerter i øjnene, og det blot var 'den blå hinde', som irriterede hendes syn. Linserne var nogen, som hun skulle sætte i hver måned, og det havde hun gjort de sidste 35 år, så var der bare nogle, som aldrig blev taget ud igen.

Nu står historien til skræk og advarsel for alle kontaktlinsebrugere, imens lægerne opfordre til, at det er vigtigt at få tjekket sine øjne løbende, når man bruger kontaktlinser. Ellers kan man risikere alvorlige infektioner, eller som kvinden her, der fik taget mange lag linser af på operationsbordet.

»Kontaktlinser bliver brugt altid, men hvis de ikke er passende overvåget, ser vi mennesker med seriøse øjeninfektioner, der kan lede til, at de mister synet,« fortæller lægen Rupal Morjaria

Lægerne fortæller også, at de aldrig havde set et lignende tilfælde, da linsebrugere oftest bliver røde og irriteret, når de har glemt at tage bare én linse ud. Kvinden havde dog ikke nogen infektion, men havde mange bakterier i øjet. To uger efter havde hun det meget bedre og kunne godt mærke, at hun faktisk havde haft ret ondt i øjnene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx