Af Bo Poulsen - 08/02-14 17:59

Spansk prinsesse giver få svar i sag om skattesnydSpansk prinsesse giver få svar i sag om skattesnyd

Den spanske prinsesse svarer undvigende på dommerens spørgsmål i en sag om korruption og hvidvaskning af penge

storybild

Her er den spanske kongedatter på vej til retten. (Billede: Polfoto)

Den 48-åriges spanske kongedatter Cristina smilede til den fremmødte verdenspresse, da hun lørdag ankom til retten på Mallorca. Anledningen til prinsessens besøg på ferieøen er dog ret alvorlig.

Hun har lørdag skulle svare på dommerens spørgsmål i en sag om svindel med offentlige midler og hvidvask af sorte penge.

Spansk prinsesse i retten for hvidvaskning og skattesvig
Spansk prinsesse i retten for hvidvaskning og skattesvig

Men trods den alvorlige anklage var prinsessen helt afslappet i retten, fortæller advokaten Manuel Delgado, der er til stede i retten.

- 95 procent af hendes svar er undvigende. Hun er rolig, afslappet og godt forberedt, siger advokaten i en pause i afhøringen.

Sagen har forbindelser til prinsessens mand, Iñaki Urdangarin, der er kommet i myndighedernes søgelys på grund af mistanker om, at han har svindlet med offentlige midler i størrelsesordenen seks millioner euro - omkring 45 millioner kroner.

Anonyme anmeldelser om skattesnyd stiger markant
Anonyme anmeldelser om skattesnyd stiger markant

Prinsesse Cristina ejer sammen med sin mand firmaet Aizoon, som myndighederne har mistænkt for at være et selskab, der er brugt til hvidvask af sorte penge. Men trods hendes indblanding i firmaet, var der mange spørgsmål, hun ikke kunne svare på.

- Hun bruger sin ret til ikke at svare på spørgsmål, der kan kompromittere hende. Hun afviger ikke fra det manuskript, vi havde forventet: Enten ved hun det, eller også svarer hun ikke - og det er dét, siger Manuel Delgado.

Desuden skulle prinsessen have ytret over for dommeren, at hun har "stor tillid" til sin mand.

Revisorer afsløret i rådgivning om skattefusk
Revisorer afsløret i rådgivning om skattefusk

Sagen vækker stor opsigt, fordi det er første gang i moderne tid, at et så højtstående medlem af kongefamilien må møde op i retten, mistænkt for at have brudt loven.

Samtidig er det et nyt, sort kapitel for det spanske kongehus, der med kong Juan Carlos i spidsen nyder mindre og mindre opbakning fra den spanske befolkning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forbudt i Europa siden 2012: Nu...
bt.dk
'Porno er lig med utroskab - uden tvivl'
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx