Af Ritzau - 05/11-16 04:43; Opdateret: 05/11-16 05:12

Obama forsvarer FBI-direktør og afviser valgpåvirkningObama forsvarer FBI-direktør og afviser valgpåvirkning

FBI forsøger ikke med beslutningen om at granske nyt materiale i Clinton-sagen at påvirke valget, siger Obama.

storybild

FBI-direktør James Comey (billedet) er en god mand og forsøger ikke at påvirke valget, mener præsident Barack Obama. (Billede: Scanpix/Yuri Gripas)

Direktøren for FBI, James Comey, forsøger ikke at påvirke præsidentvalget med beslutningen om, at forbundspolitiet vil undersøge en bunke nyopdagede e-mails i dets igangværende efterforskning af Hillary Clintons private server.

Det mener præsident Barack Obama.

- Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Jim Comey (kaldenavn for James Comey, red.) er en god mand, siger Obama i et interview med MSNBC ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Og jeg tror ikke, at han på nogen måde forsøger at påvirke valget på den ene eller anden måde. Han er en seriøs embedsmand, der ønsker at gøre det, der er rigtigt, siger præsidenten videre.

Fredag i sidste uge meddelte FBI, at det havde gjort nye opdagelser i den demokratiske præsidentkandidats omstridte e-mail-sag.

Samtidig lød det fra forbundspolitiet, at fundet kunne være relevant for efterforskningen af Clintons brug af en privat e-mail-server, da hun var udenrigsminister.

Hillary Clinton er tilsyneladende rasende og har krævet, at FBI lægger alt frem i sagen. Imens kritiserer Demokraterne FBI for at blande sig i valgkampen kort før valget 8. november.

FBI har senest offentliggjort dokumenter, der viser, at Hillary Clintons mand, Bill Clinton, på sin sidste dag som præsident benådede forretningsmanden Marc Rich.

Rich var tiltalt for skatteunddragelse og på flugt fra det amerikanske justitsministerium.

Det særligt kontroversielle ved sagen er, at Marc Rich var gift med Denise Eisenberg Rich, en velhavende bidragyder til Det Demokratiske Parti.

Sagen blev formelt lukket i 2005 uden anklager mod den tidligere præsident.

Trods de belastende dokumenter ser Hillary Clinton med kun tre dage til valget fortsat ud til at have et forspring over republikanske Donald Trump.

Natten til lørdag dansk tid har nyhedsbureauet Reuters således offentliggjort en måling foretaget af Ipsos.

Her svarer 44 procent af de amerikanere, der agter at stemme, at de vil sætte kryds ved Clinton. 39 procent ved Donald Trump.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx