Af Ritzau - 05/12-16 10:40

Syriske og russiske fly dræbte 73 i Idlib i SyrienSyriske og russiske fly dræbte 73 i Idlib i Syrien

Blandt de dræbte i luftangreb er fem børn og seks medlemmer af en enkelt familie, siger overvågningsgruppe.

storybild

Syrere undersøger murbrokkerne i en ødelagt gade efter et luftangreb i byen Binnish i Idlib provinsen i Syrien. (Billede: Scanpix/Omar Haj Kadour)

Mindst 73 mennesker er blevet dræbt ved et luftangreb i den syriske provins Idlib, der er kontrolleret af oprørere. Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- 38 mennesker blev dræbt i byen Maarrat al-Numan, oplyser gruppen, som siger, at luftangrebene skete søndag.

- Blandt de dræbte var fem børn og seks medlemmer af en enkelt familie, siger overvågningsgruppen.

Russiske krigsfly og kampfly og helikopter fra Syriens militær har gennem flere måneder bombet oprørere i Idlib massivt.

Idlib ligger sydvest for Aleppo. Oprørsgrupperne i Idlib har tidligere forsøgt at støtte de trængte oprørere i storbyen med blandt andet forsyninger. Det rapporterer Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

I bombardementerne er der blandt andet anvendt tøndebomber. Det er olietønder fyldt med eksplosive stoffer og metalstykker, der nedkastes fra helikoptere.

Det syriske militær og Rusland afviser beskyldninger om, at de anvender tøndebomber, som er fordømt af FN.

Blandt oprørsgrupperne i Idlib er der også jihadister, deriblandt gruppen Jabhat Fateh al-Sham, som tidligere var kendt som Nusra Fronten, der har været allieret med al-Qaeda.

Rusland siger, at luftbombardementerne, der blev indledt i september 2015, har til formål at forhindre jihadister som Islamisk Stat og Jabhat Fateh al-Sham i at vinde mere territorium i Syrien.

Syriens regering kontrollerer nu over halvdelen af den østlige del af Aleppo, der tidligere blev kontrolleret af oprørerne.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx