18/10-15 12:47; Opdateret: 18/10-15 13:03

Politi har anholdt 50 terrormistænkte i IstanbulPoliti har anholdt 50 terrormistænkte i Istanbul

Tyrkiet har anholdt en gruppe, der var mistænkt for at være på vej til Syrien.

storybild

(Billede: Polfoto)

Tyrkisk politi pågreb i morgentimerne søndag omkring 50 udenlandske statsborgere i Istanbul i forbindelse med undersøgelserne af terrorbomber i Ankara i sidste uge, hvor mindst 102 mennesker blev dræbt og mange hårdt såret.

To selvmordsbombere begik massakren mod deltagere i en fredsdemonstration 10. oktober.

De tyrkiske myndigheder har tidligere tilbageholdt 13 mistænkte i sagen.

Søndagens aktion var koncentreret omkring en række lejligheder i Istanbul-forstaden Pendik.

De omkring 50 anholdte udlændinges nationaliteter er ikke blevet offentliggjort. De tyrkiske medier omtaler dem som militante islamister.

Nyhedsbureauet Dogan skriver, at de anholdte var mistænkt for at være på vej til Syrien, hvor de angiveligt ville slutte sig til Islamisk Stat.

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, har tidligere sagt, at det efter alt at dømme er IS, som stod bomberne i Ankara.

Davutoglu har også sagt, at Islamisk Stat og militante kurdere fra PKK kan have samarbejdet om blodbadet i Ankara.

Ankara har efter bombeanslaget haft indkaldt ambassadørerne fra både USA og Rusland for at advare de to lande mod at levere våben til kurdiske styrker, som bekæmper Islamisk Stat i Syrien.

Tyrkisk politi mener, at de har identificeret de to hovedmistænkte som Yunus Emre Alagoz og Omer Deniz Dundar. De skal begge have opholdt sig i Syrien. En bror til Alagoz skal have stået bag en lignende selvmordsaktion i den tyrkiske by Suruc i juli, hvor 34 blev dræbt.

De blodige bombeanslag har forværret stærke politiske spændinger og ulmende uro forud for Tyrkiets parlamentsvalg 1. november.

Tyrkiet og PKK beskylder hinanden for at have brudt en våbenhvile, der blev indgået i 2013, og som skulle have banet vej for en endelig løsning på en langvarig konflikt, der har kostet titusinder af mennesker livet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx