Af - 24/01-16 11:15; Opdateret: 27/01-16 11:23

Sneet inde i New York: Ferdinand på 2 år er vild med detSneet inde i New York: Ferdinand på 2 år er vild med det

Sneen ligger meterhøj i New Yorks gader og holder familier indespærret i deres hjem. I Brooklyn bor en dansk familie med to-årige Ferdinand, der synes, at sne og vinter er fantastisk.

15 mennesker er døde, hundredtusindvis af huse er uden strøm, al offentlig transport er indstillet, og der er indført udkørselsforbud.

Konsekvenserne af den usædvanligt voldsomme snestorm, der lige nu raser over store dele af det østlige USA, er allerede kolossale.

I New York har sneen nærmest sat byen i stå, og folk har stort set ikke bevæget sig uden for en dør, siden sneen i går begyndte at falde tungt.

I Williamsburg i Brooklyn bor en dansk familie. Mik, Marie-Louise og Ferdinand. For sidstnævnte, som er en lille purk på to år, er der ingen alvor forbundet med de massive snemasser. For ham er de hvide dyner udenfor ensbetydende med et sandt legeeldorado, der skriger på at kælke og lave snemænd. Desværre må den lille gut ifølge farmand bevæbne sig med tålmodighed lidt endnu:

- Det blæser stadig ret meget, men når vinden har lagt sig, skal vi ud igen og kælke og bygge snemænd. Han er ret vild med sneen, så vi skal lige lære ham, hvilken farve sneen må have, før man må spise den, siger Mik Strøyberg, der bor og driver virksomheden Lemonsqueeze.com i New York.

2-årige Ferdinand.

På trods af byens undtagelsestilstand fortæller Mik Strøyberg, at stemningen blandt New Yorkerne er god.

- Alle taler om vejret, og alle er utroligt imødekommende. Det skaber altid sammenhold, når folk er i samme båd. Caféerne, hvor vi bor, giver gratis kaffe til alle, og der er forældre med kælke, der trækker deres børn på ellers trafikerede veje. Og i går, fordi det var lørdag, havde det ingen arbejdsrelaterede konsekvenser, så alle er relativt afslappede, siger han til metroxpress og fortæller, hvordan fredagen i supermarkederne for nogen var præget af en mild 'panik':

- Jeg har aldrig set så mange mennesker i mit supermarked som i fredags. Generelt tror jeg bare, at folk ville sikre, at de ikke behøvede at forlade deres huse og lejligheder over weekenden. Det er lidt besynderligt, hvordan lidt snevejr for nogen bliver opfattet som Armageddon, siger Mik Strøyberg og fortsætter:

- Selvfølgelig er der nogen, der er urolige for, hvor massivt det bliver, men det er nok mest på grund af, at de skal på arbejde mandag morgen eller i day care (daginstitution, red.) med deres børn. Ellers ikke. Alle New Yorkere har fået en melding om at 'all non-emergency vehicles must be off the roads in NYC by 2:30 until further notice', og det giver en indikation af forholdene, og det virker alle til at respektere, siger han.

Træk i slideren til højre i billedet herunder for at se, hvor meget sne, der faldt i løbet af seks timer i Williamsburg.

For borgere i New York er det ikke usædvanligt med skiftende vejrforhold og massive snemængder. Sidste år fejede vinterstormen Juno hen over store dele af det nordøstlige USA. Dog blev det aldrig af 'episke dimensioner', som blandt andre CNN ellers forudså stormen til at blive.

Denne gang er der kommet mere sne, og lige nu ligger New Yorks gader flere steder begravet i meterhøje dyner af sne. For Mik og familien betyder det heldigvis kvalitetstid derhjemme:

- Vi er ret låst inde, indtil det stopper, så lige nu skal vi bare nyde, at vi ikke kan komme ud. At være spærret inde giver mulighed for spille spil, være ekstra kreativ og lege så meget som muligt med vores søn.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx