05/03-14 12:31

Russiske styrker rykker ind på to ukrainske baserRussiske styrker rykker ind på to ukrainske baser

Russiske styrker er trængt ind på to ukrainske baser på Krim, men de er kun delvis indtaget, siger embedsmænd.

storybild

Russiske styrker er trængt ind på to ukrainske baser på Krim, men de er kun delvis indtaget, siger embedsmænd. (Billede: Polfoto)

Russiske styrker har delvist indtaget to ukrainske missilforsvarsbaser på halvøen Krim, oplyser embedsmænd i det ukrainske forsvarsministerium til nyhedsbureauet AFP.

Tidligere citerede nyhedsbureauet Reuters nyhedsbureauet Interfax for, at begge baserne var helt indtaget af russiske styrker.

Kilde: Ukrainske bataljoner er overmandet
Kilde: Ukrainske bataljoner er overmandet

Reuters gør ikke opmærksom på, om det gengiver det ukrainske eller det russiske Interfax. Embedsmænd i forsvarsministeriet i Kijev fortæller til AFP, at en del af en ukrainsk raketforsvarsenhed er overmandet af russiske styrker på en base i Evpatoria på Krims vestkyst.

Men et kommando- og kontrolcenter på basen er fortsat under de ukrainske styrkers kontrol, hedder det. Den samme delvise overtagelse er sket på basen Cape Fiolent nær havnebyen Sevastopol, hvor den russiske sortehavsflåde holder til.

Ukrainsk politi stormer regeringsbygning
Ukrainsk politi stormer regeringsbygning

Der har tilsyneladende ikke været anvendt vold i forbindelse med den delvise overtagelse af de to baser, siger en embedsmand.

Allerede tirsdag aften forsøgte 20 russiske soldater støttet af flere hundrede prorussiske demonstranter at besætte basen i Evpatoria, og det førte til skærmydsler, men der blev ikke affyret skud.

OSCE sender observatører til Ukraine
OSCE sender observatører til Ukraine

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde tirsdag på et pressemøde, at russiske soldater ikke deltager i aktionerne på Krim, men det modsiges konsekvent af øjenvidneberetninger.

USA truer med at droppe G8-topmøde i Rusland
USA truer med at droppe G8-topmøde i Rusland

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, sagde onsdag formiddag, at et EU-topmøde vil være klar til at indføre sanktioner over for Rusland, hvis ikke der sker en nedtrapning af konflikten på Krim senest torsdag, hvor de europæiske ledere samles.

Rusland tester langtrækkende missil
Rusland tester langtrækkende missil

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, bebudede tirsdag, at USA er klar til at isolere Rusland diplomatisk, politisk og økonomisk, hvis ikke Rusland trækker sine styrker tilbage til den russiske flådebase på Krim.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx