Af Niels Pedersen - 26/08-17 14:40

Nabo kritiserede Jessicas handicappede søn i brev - omtalte ham som 'det'Nabo kritiserede Jessicas handicappede søn i brev - omtalte ham som 'det'

Jessica Green fandt for et par dage siden et brev i sin postkasse. Da hun begyndte at læse det, kunne hun ikke tro sine egne øjne. Sorg, forbløffelse og vrede sloges i den 27-årige engelske mors indre, da hendes øjne gled ned over de ord, en anonym 'nabo' brugte til at beskrive hendes elskede tre-årige søn Henry og hans adfærd.

storybild

Jessica Green.

I brevet omtales den lille dreng både som 'det' og 'et hylende og skrigende barn'.

'Den ansvarlige forælder til dette hylende og skrigende barn, som skriger hele tiden, mens det leger udenfor, skal gøres opmærksom på, at resten af beboerne på Fishers Road er dødtrætte af at høre på dit barns skrigeri hele tiden. Det går alle på nerverne, og der er ingen grund til det. At tillade dit barn at gøre dette er selvisk,' står der i brevet fra naboen, som du kan se i sin helhed nederst i artiklen.

'Folk kan ikke længere sidde udenfor i deres haver og nyde vejret, fordi det eneste, vi hører, er dit barns skrigeri på den anden side af vejen,' fortsætter naboen, som endda truer med at gå til de sociale myndigheder, hvis ikke 'skrigeriet' hører op.

Brevet gjorde Jessica Green rasende. For den anonyme afsender havde aldrig taget kontakt til hende eller Henrys far for at tale om støjgenerne. Derfor havde vedkommende heller aldrig forstået baggrunden: at lille Henry er autist.

'Sårende, ondt og snæversynet'

Derfor valgte Jessica Green at tage til genmæle ved først at lægge brevet på Facebook og siden at forfatte et svar til den anonyme afsender. Nu modtager hun en sand bølge af opbakning - både fra naboer og folk over hele England, skriver The Sun.

'Denne 'det', som du refererer til, er min 3-årige søn Henry, som har autisme og ikke har noget sprog. Han bruger høje tonelyde til at udtrykke sig og fortælle, hvordan han har det; det være sig glad, begejstret eller ked af det. Det virker til at nogle mennesker stadig er fuldstændig uvidende angående deres medmennesker, selvom der er stadig større viden og opmærksomhed om og bedre diagnosticering af alle handicap, inklusiv autisme,' skriver Jessica Green i et svar på det anonyme brev på Facebook.

Hun giver også udtryk for, hvor hårdt  det ramte hende, at se sin elskede søn blive beskrevet på denne måde.

'Som en familie, der forsøger at gøre det bedste for vores børn, var det sårende at modtage et så ondt og snæversynet brev, og det gør det kun værre, at det blev skrevet af mine 'naboer'. Jeg har fortolket brevet, som det var hensigten; som en slags mobning og truende af natur,' skriver Jessica Green, som undrer sig over, at brevets skribent ikke havde 'nosser' til at tale om tingene ansigt til ansigt.

'Det er uheldigt, at du som min nabo fandt det mere hensigtsmæssigt at skrive et anonymt brev til mig, end at henvende dig til mig direkte for at diskutere sagen som et menneske af kød og blod.'

Over 1000 har delt Jessica Greens opslag med et billede af det sårende brev, og siden har adskillige naboer i byen Berekley tæt på den walisiske grænse og folk over resten af England vist deres fulde opbakning til hende og lille Henry. Så noget tyder altså på, at naboen, der ellers i brevet gav udtryk for, at vedkommende talte på vegne af beboerne i området, står mere alene med sin kritik af Henrys ageren end som så.

»Jeg vil gerne oplyse folk om autisme - de (brevets skribent(er), red.) var for hurtige til at dømme,« siger hun til The Sun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx