Af Lars Dinesen - 08/01-15 07:05; Opdateret: 08/01-15 08:01

OVERBLIK: Terror rydder de danske forsiderOVERBLIK: Terror rydder de danske forsider

Flere danske aviser og en lang række europæiske aviser tager på forsiden afstand fra angreb på Charlie Hebdo.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

En lang række danske og europæiske aviser har torsdag ryddet forsiden for at gøre plads til en markering af terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo, der onsdag kostede 12 personer livet i Paris.

Mange af verdens avisforsider er sorte idag
Mange af verdens avisforsider er sorte idag

Herunder kan du få et overblik over, hvordan de landsdækkende danske avisers forside ser ud torsdag:

Jyllands-Posten

Avisen, der selv har været udsat for trusler efter at have bragt tegninger af profeten Muhammed, har valgt at trykke en helt sort forside bortset fra et enkelt, centreret hvidt citat fra avisens leder:

- Terroranslaget minder os om, at den frie verden har et fælles projekt i at værne vores demokratiske samfundsorden mod det religiøse vanvid, hvis repræsentanter spreder vold, terror, rædsel og undertrykkelse i læ af en påstået guddommelig legitimitet.

Medie: 18-årig massakre-mistænkt overgiver sig
Medie: 18-årig massakre-mistænkt overgiver sig

Politiken:

Politiken han overladt forsiden til avisens mangeårige tegner Roald Als. Hans tegning viser en rød blyant, der skriver på et stykke papir. Midtvejs i teksten knækker blyanten i to, der opstår en kort pause, men så fortsætter den ene halvdel af blyanten med at skrive videre.

Tegningen fylder kun en brøkdel af forsiden, der i modsætning til Jyllands-Posten er hvid og ikke sort.

Information

Information skriver med store bogstaver på forsiden "Nous sommer tous Charlie Hebdo", der på fransk betyder "Vi er alle Charlie Hebdo".

Dermed stiller avisen sig bag det franske satiremagasin i et forsvar for ytringsfriheden, og samtidig lægger den sig i kølvandet af den bølge, der er strømmet ind over de sociale medier siden angrebet, hvor almindelige mennesker under blandt andet hashtagget #jesuischarlie støtter op om Charlie Hebdo og ytringsfriheden.

Berlingske

På Berlingske viser forsiden teksten "Charlie Hebdo", der er gennemhullet af 12 skud, hvilket er det samme antal ofre, der blev dræbt i angrebet mod bladet.

Dobbelt gidseldrama slut: Tre terrorister er dræbt - Fire gidsler døde
Dobbelt gidseldrama slut: Tre terrorister er dræbt - Fire gidsler døde

Ekstra Bladet

Avisen har valgt at trykke billeder af nogle af redaktørerne og tegnerne fra Charlie Hebdo over teksten "HELTENE". Derudover har den trukket et udsnit af lederen ud på forsiden:

- Et demokrati måles på graden af ytringsfrihed. Kun et samfund, hvor den frihed ikke gradbøjes, er et ægte demokrati.

Derudover er Ekstra Bladets logo på den klassiske røde baggrund erstattet med "Charlie Hebdo".

B.T.

B.T. viser på sin forside et stort billede af den betjent, der blev skudt på gaden uden for "Charlie Hebdo" kort inden han bliver skudt og dræbt. Teksten "Terror mod os alle" supplerer billedet.

LÆS OGSÅ: Parisere samles på berømt plads i sympati med satireblad

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx