Af Amalie Abildgaard - 02/11-17 07:58

Nordisk flyselskab vil veje dets passagerer før afgangNordisk flyselskab vil veje dets passagerer før afgang

Ligesom din bagage bliver vejet i lufthavnen, vil et nordisk flyselskab nu også veje dets passagerer. Det skriver The Sun.

storybild

Arkiv. (Billede: Lea Meilandt Mathiesen)

Ligesom din bagage bliver vejet i lufthavnen, vil et nordisk flyselskab nu også veje dets passagerer. Det skriver The Sun.

Flyselskabet Finnair vil nemlig veje mellem 100 og 150 passagerer, inden flyet letter.

Det vil de for at kunne fordele vægten mere præcist i flyet. Finnair garanterer dog, at det ikke skal anses som en straf for de overvægtige.

Sami Suokas, der er leder af kundeprocesser hos Finair, fortæller til den finske avis 'Helsinki Times', at tanken er at gemme det data, de henter ind fra deres kunder.

»Vi ønsker at sikre, at vi også har den bedst mulige data til rådighed også i denne henseende,« siger Sami Suokas.

Sami Suokas fortæller desuden også, at der er en stor forskel på passagernes totalvægt (med bagage) alt afhængigt af om det er sommer eller vinter.

Finnair har flere flyafgange fra Kastrup lufthavn, der flyver til både Nord- og Sydarmerika, Afrika, Asien, Oceanien og Europa.

De er ikke det første flyselskab, der vil stille deres passagerer på vægten. Allerede nu benytter Hawaiin Airlines metoden.

Hawaiin Airlines giver ikke længere passagerne muligheden for frit at vælge sæde i flyet, da det afhænger af deres vægt, der bliver målt inden take-off.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx