Af Ritzau - 12/11-16 06:11; Opdateret: 12/11-16 10:12

Mindst fire er dræbt i eksplosion på Nato-base i AfghanistanMindst fire er dræbt i eksplosion på Nato-base i Afghanistan

Taliban tager ansvar for angreb på den amerikanske flybase Bagram ved Afghanistans hovedstad, Kabul.

storybild

Mindst fire er dræbt i en eksplosion lørdag morgen på den amerikanske militærbase Bagram i Afghanistan. Her letter et amerikansk kampfly fra basen. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Josh Smith)

USA's største militærbase i Afghanistan er tidligt lørdag morgen blevet ramt en stor eksplosion. Mindst fire personer meldes dræbt, oplyser Nato.

Taliban har taget skylden for eksplosionen, som det siger var en selvmordsbombe.

- En eksplosiv anordning blev detoneret på Bagram-flybasen, og der var adskillige ofre. Fire personer er dræbt ved angrebet, og cirka 14 er blevet såret, hedder det i en erklæring fra Nato.

Nationaliteten på de dræbte er ikke oplyst.

Men angrebet inde på den amerikanske base understreger hvor alvorlig den sikkerhedsmæssige situation er i Afghanistan, to år efter at Nato formelt afsluttede sine kampoperationer i landet.

Ifølge NBC News fortæller en amerikansk militærkilde, at det var en selvmordsbomber iført en bombevest, som udførte angrebet.

Den lokale guvernør tror, at det kan være en afghansk arbejder på basen, som udløste eksplosionen.

Bomben blev udløst, da folk var ved at stimle sammen ved et arrangement i anledningen af en veterandag, som blev afholdt på basen.

En militærkilden fortæller, at gerningsmanden valgte netop det tidspunkt og sted, fordi "han ledte efter en mulighed for at gøre mest mulig skade".

En talsmand for Taliban siger, at det var den islamistiske oprørsgruppe, som stod bag selvmordsangrebet. Det påførte "de amerikanske invasionsstyrker svære tab".

Basen blev efter eksplosionen lukket, og sikkerhedsfolk gennemsøgte bygningerne for at sikre, at hændelsen ikke var en del af et større angreb.

Bagram-basen ligger tæt på hovedstaden, Kabul. Den har tidligere været udsat for angreb fra Taliban-oprørere.

I december sidste år udløste en Taliban-kriger på en motorcykel en sprængladning i nærheden af basen. Eksplosionen kostede personen selv og seks amerikanske soldater livet.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx