Af - 07/02-16 11:45

Her er den triste sandhed om farvel-beskeder til unge LauraHer er den triste sandhed om farvel-beskeder til unge Laura

En 18-årig canadier blev stedt til hvile med beskeder fra alle hendes venner skrevet på kisten.

Bildstrecke im Grossformat »

En ung pige, der tabte kampen til leukæmi, blev stedt til hvile i en kiste dekoreret med beskeder fra alle hendes venner.

Den sørgelige historie om 18-årige Laura Hillier, der tabte kampen til blodkræften, er gået verden rundt, men hendes pårørende er kede af, at historien ikke alle steder er gengivet i overensstemmelse med virkeligheden.

Den canadiske pige døde den 20. januar men nåede i sit korte liv at sætte markante afsæt som så mange andre teenagere, da hun dimitterede fra sit gymnasium og fik skrevet i sin blå bog.

Unge kræftoverlevere har angst og  selvmordstanker
Unge kræftoverlevere har angst og selvmordstanker

Detaljer som disse er misforstået mange steder, hvor det fremstår som om, at beskederne på kisten er en kompensation for manglende blå bog-hilsner.

- I de sidste tolv timer er der skrevet i artikler om Laura, at hun var syg i årevis, at hun aldrig dimitterede fra gymnasiet, at hun hed "Lauren", at hun fik sin transplantation, og at vi skrev på hendes kiste, fordi hun aldrig fik en blå bog. Alle disse oplysninger er forkerte, og vi ved ikke, hvordan det har spredt sig, skriver pårørende på Facebook.

Venner og familie kæmper nu for, at ingen fremover skal komme i en situation som Lauras.

Adskillige donorer havde ifølge Daily Mail meldt sig til at lægge krop til en knoglemarvstransplantation, der måske kunne have hjulpet den 18-årige.

Tidligere ansat på atomværket Fukushima har leukæmi
Tidligere ansat på atomværket Fukushima har leukæmi

Men hospitalet, hvor transplantationen skulle ske, havde ikke sengepladser nok. Hele 30 patienter var i kø foran Laura Hillier.

Da kræften pludselig brød ud igen i november efter at have været i dvale i fem år, nåede den unge kvinde aldrig at få den nødvendige hjælp.

Jan Fog død af kræft: Så risikabel var behandlingen
Jan Fog død af kræft: Så risikabel var behandlingen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx