Af Webstud/AS - 09/11-17 08:36

Mystisk sang topper hitlister - og redder bogstaveligt talt livMystisk sang topper hitlister - og redder bogstaveligt talt liv

Det er de færreste, som vidste hvem rapperen Logic var for bare et år siden. Nu er han en verdensstjerne, som hyldes for sangen '1-800-273-8255'. Men hvad er det så specielt ved den sang? Den forhindrer simpelthen selvmord, skriver CBS News.

storybild

»Jeg vil ikke være i live / Jeg vil ikke være i live / Jeg vil bare dø i dag«

Sådan lyder det i starten af Logics mystiske hitnummer '1-800-273-8255', der har fået over en halv milliard afspilninger på Spotify og YouTube.

LÆS OGSÅ: Pige begår selvmord efter tvangsægteskab med sin voldtægtsmand

Logic fandt på et sangkoncept, der var mere end underholdning: En fortvivlet person søger hjælp hos en hotline. Det blev til en sang med en helt speciel titel - '1-800-273-8255' - nemlig telefonnummeret til selvmordslinjen i USA.

Her ses 27-årige Logic, med det borgerlige navn Robert Bryson, sammen med sin kæreste Jessica Andrea.

»Den dag, sangen blev udgivet, havde vi det næsthøjeste niveau af opkald i vores tjenestes historie«, fortæller John Draper, direktør i National Suicide Prevention Line.

LÆS OGSÅ: Amerikanske skoler advarer forældre mod ny Netflix-serie - kan inspirere til selvmord

Til MTV VMA optrådte Logic med nummeret. Hen mod slutningen kom 50 personer, alle berørt af selvmord, på scenen iført trøjer påtrykt 'du er ikke alene'. Efter optrædenen steg antallet af opkald til NSPL med yderligere 50%.

LÆS OGSÅ: Bizar internet-leg får unge til at begå selvmord under mystiske omstændigheder

I Danmark har vi Livslinien til at forebygge selvmord. Deres nummer er 70 201 201 - måske en dansk sanger gør Logic kunsten efter?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Jonas gik konkurs: Nu skal kinesisk...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx