Af - 30/06-15 21:07; Opdateret: 30/06-15 22:50

LISTE: Her er verdens billigste byer at købe øl iLISTE: Her er verdens billigste byer at købe øl i

København er tættere på bunden end på toppen, når det kommer til at servere billige øl. Her kan du se, hvor du i stedet skal rejse hen, hvis du vil have mange øl til få penge.

Bildstrecke im Grossformat »
Se top 10 over de billigste ølbyer sidst i galleriet. Først er der en oversigt over, hvilken placering nogle af de mest populære rejsebyer har fået. Ud af 75 byer kravler Norges hovedstad ind på en 72. plads. Gennemsnitsprisen for en øl er 35,85 kroner. Lige foran Oslo kommer den amerikanske storby med en pris på 35,23 kroner. Hvis du vil skylle pizzaen ned med øl, koster sådan en i gennemsnit 30,93 kroner i Rom. Med 30,61 kroner for en øl er London lige en tand billigere end Rom. Er man mere til øl end romantik i Byernes By, så er gennemsnitsprisen for sådan en 28,62 kroner. Herhjemme skal man i gennemsnit give 28,41 kroner for en øl, hvis man drikker den i landets hovedstad. Der er fire spanske byer på listen, og en af dem er i top 10. Barcelona er den dyreste af dem med en pris på 26 kroner. Vores svenske naboer har en smule billigere øl end os. 24,64 lyder prisen for en svensk øl på. New York City lå i den dyre ende, men Los Angeles klarer sig med en gennemsnitspris på 21,91 kroner sig noget bedre. Af andre amerikanske byer på listen er der Boston, Chicago, San Francisco og Miami, der alle dårligere en Los Angeles. De drikker også øl i Hollands hovedstad, og det koster dem i snit 20,44 kroner. Den spanske hovedstad tager 18,14 kroner for 0,33 liter øl. Med 17,40 kroner for en øl i Berlin sparer du i gennemsnit 11 kroner per øl ved at rejse en lille smule mod syd. Nu tager vi top 10, og der lægger vi ud med Bangkok, der tager 14,26 kroner for en øl. I Paraguays hovedstad er prisen 13,42 kroner. 10 ører billigere er det i Beograd, hvor det koster 13,31 kroner for en øl. Og yderligere 10 ører billigere er det i Mexico City. Ja, du regnede rigtigt, prisen lander på 13,21 kroner. 12,06 kroner når vi i gennemsnit ned på, hvis vi beder om en øl i Vietnams hovedstad. 11,85 er den gennemsnitlige pris i Delhi. Billigste spanske by er Malaga med en pris på 11,64 kroner. 11,43 kroner var nok til tredjepladsen for Bratislava. Kiev virker måske ikke som den mest attraktive by at besøge, men øllene er altså billige. De koster i gennemsnit 11,22 kroner, hvilket faktisk er under en øre fra sejren. Den billigste by lander nemlig også på 11,22 kroner, men Krakow er på målstregen en lille smule billigere end Kiev.

En kold øl på en varm sommerdag. Ja, det lyder lækkert, men det kan også koste lidt, hvis du skal have mange af dem, eller hvis du køber dem på en bar. I hvert fald hvis du gør det i København.

Det viser et indeks fra GoEuro, der har sammenlignet ølpriser i 75 byer rundt omkring i verden.

København tager 58. pladsen med en gennemsnitspris på godt og vel 28 kroner, hvilket betyder, at øllene er dyrere end hos vores svenske naboer i Stockholm og hos andre europæiske hovedstæder som Berlin og Madrid.

Til gengæld "vinder" København over Oslo, Paris og London, så man kan altså ikke bare bruge sommeren i udlandet og forvente billige øl på de lokale barer. Men hvis det er ølpriserne, der lokker, så finder du den billigste by i Polen.

Det er nemlig Kraków, der kan prale af den bedste pris på øl. Her koster de i gennemsnit lidt over 11 kroner, hvilket er få ører billigere end nummer to, der er den ukrainske by Kiev.

Se top 10 over de billigste byer i galleriet øverst. Her kan du også se, hvordan nogle af de populære rejsebyer klarer sig.

GUIDE: Sådan lever du billigt på festival
GUIDE: Sådan lever du billigt på festival

TV: Derfor er du vild med bacon
TV: Derfor er du vild med bacon

GoEuro's liste er lavet ud fra to forskellige priser på øl, og i begge tilfælde drejer det sig om 0,33 liters øl. Den ene er fra de lokale supermarkeder, hvor de har kigget på priserne på nogle af de store globale ølmærker samt et enkelt lokalt mærke.

Den anden pris er på øl i barerne, og her har man kigget på, hvor meget øllene koster i nogle af de store hotelkæder, der findes i de fleste af verdens storbyer. Dermed betyder det så også, at der både kan findes øl, der er dyrere og billigere, end de prisniveauer, som GoEuro har fundet frem til.

Du kan se hele listen over de billigste øl-byer her.

LÆS OGSÅ: Københavnere bedst til festival-scoring: Her er det ultimative råd

LÆS OGSÅ: TV: Vildt - bil kører på to hjul og slår verdensrekord

LÆS OGSÅ: TV: Her bliver Paris Hilton udsat for verdens ondeste døds-joke

LÆS OGSÅ: TV: Er dette årets tv-bommert fra nyhedsvært?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx