Af - 29/04-17 13:12

Sådan overlever du, hvis en atombombe rammer DanmarkSådan overlever du, hvis en atombombe rammer Danmark

Hvor langt skal man være fra en atombombe for at overleve?

storybild

For over 70 år siden blev atombomberne med navnene Little Boy og Fat Man smidt over Hiroshima og Nagasaki i Japan. 110.000 mennesker døde i angrebet, som til dags dato stadig er den eneste gang nogensinde, atomvåben er blevet brugt i krig.

Men hvad ville der ske, hvis man smed en atombombe på for eksempel Nørreport Station i København? Hvor langt skulle man være for at overleve? Det giver Videnskab.dk her et svar på.

Japans premierminister vil besøge Pearl Harbor med Obama
Japans premierminister vil besøge Pearl Harbor med Obama

Lys

Da lyset rejser med højeste hastighed, vil det være det første, der rammer os, efter at bomben er detoneret. Hvis bombens sprængkraft er på ét megaton, vil varmestrålerne nå 80-100 kilometer - hele vejen til Slagelse.

Hvis over 24 procent af kroppen bliver tredjegradsforbrændt, og lægehjælp ikke er nær, vil personen dø. Denne grad kan opstå hele otte kilometer fra bombens træfpunkt, så du skal derfor helt til Gentofte, for at undgå tredjegradsforbrænding.

Dansk minister til Nordkorea: Stop jeres atomvåbenprogram
Dansk minister til Nordkorea: Stop jeres atomvåbenprogram

Trykbølge

Inden for seks kilometers radius vil der være et tryk, der vil vælte alle bygninger hele vejen til Rødovre og skabe vinde på op til 255 kilometer i timen, mens murbrokker og andre løse genstande vil flyve rundt i den voldsomme vind.

Stråling

Hvis du formår at overleve både tryk, varmestråling og faldende bygninger, er der alligevel endnu en udfordring: Stråling.

Op til 12 kilometer væk fra eksplosionen vil strålingen være for kraftig til, at du ville kunne overleve. Du skal altså være helt i Ballerup, hvis du skal undgå at dø af strålingen.

Trump: Sikkerhedsråd må overveje nye Nordkorea-sanktioner
Trump: Sikkerhedsråd må overveje nye Nordkorea-sanktioner

Fun fact:

Farven på dit tøj spiller faktisk også ind. Sort tøj vil nemlig absorbere, mens hvidt tøj reflekterer energien fra bomben. Dog kan der blive 300,000 grader varmt i midten af eksplosionen, hvor tøjvalget næppe vil gøre den store forskel.

via GIPHY

LÆS OGSÅ: Kinas udenrigsminister ønsker diplomatisk Nordkorea-løsning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx