Af - 20/04-14 16:47; Opdateret: 20/04-14 16:58

FN anklages for at stå bag dødelig koleraepidemi i HaitiFN anklages for at stå bag dødelig koleraepidemi i Haiti

FN har i tre år nægtet at vedkende sig sit ansvar for at have ført en særlig ondartet og dødelig kolera til den fattige ø, Haiti.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

I stedet for at indrømme, at den kolera, som lige nu hærger Haiti, stammer fra en gruppe unge nepalesiske FN-fredsvagters ophold på øen, hævder Fn fortsat, at der ikke er grund til at diskutere anklagerne. I stedet bør man hellere koncentere sig om at inddæmme sygdommen.

Men også den strategi går skidt, skriver New York Times.

Ifølge New York Times er koleraen nemlig fortsat i spredning og har nu bevæget sig til Cuba og Mexico, samtidigt med at det kun er lykkedes FN at skaffe en fjerdedel af de nødvendige og lovede penge i år til rensning af vand og medicin frem til Haiti, hvor koleraklinikker lukker på grund af mangel på livreddende salte til det stigende antal syge.

- Regnsæsonen nærmer sig, FN mangler endnu at skaffe de nødvendige 5 millioner dollar til vaccinationer, for ikke at snakke om de to milliarder, der mangler til at udbygge sanitet og vandforsyninger, skriver avisen.

FN’s nyudnævnte, særligt ansvarlige for koleraprogrammet, Pedro Medrano Rojas, indrømmer problemerne:

- Hvis vi havde pengene ville situationen være en anden. Det er ikke kostbart at ændre, og ingen bør dø af kolera, siger Rojas, som forklarer manglen på penge med ‘ træthed hos donorerne’ på grund af mange internationale kriser.

En række internationale undersøgelser har ifølge New York Times påvist, at Haitis kolera er af en særlig type, som findes i Nepal samt at den lejr, hvor fredsvagterne boede på Haiti er stærkt inficeret af netop denne type kolera.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx