Af - 08/08-15 14:35

26-årig: Derfor lod jeg menstruations-blodet flyde under maraton26-årig: Derfor lod jeg menstruations-blodet flyde under maraton

Kiran Gandhi fik menstruation dagen før sit første maraton, og nægtede at lade det ødelægge debuten. I stedet blev det en tankevækkende kommentar til kønsroller.

Bildstrecke im Grossformat »

Kiran Gandhi var positivt overrasket over folks reaktioner, da hun valgte at lade blodet flyde under London Marathon.

Hvad gør man, hvis man får menstruation dagen før sit første maraton-løb, og ikke bryder sig om tanken om at løbe 42 km men en tampon i skeden eller et bind, der gnaver i det følsomme kød i skridtet?

26-årige Kiran Gandhi valgte den modige løsning, og har skrevet et lige så modigt blogindlæg om det, hvor hun fortæller om baggrunden for den opsigtsvækkende beslutning.

24-årig model forgiftet af tampon – fik amputeret benet
24-årig model forgiftet af tampon – fik amputeret benet

'Et maraton er en ældgammel, symbolsk handling. Hvorfor ikke bruge det som et redskab til at kaste lys over mine medsøstre, som ikke har adgang til tamponer, og, på trods af kramper og smerte, gemmer det væk som om det ikke eksisterer?', skriver hun i blog-universet Medium.com.

Således kastede hun sig ud i at gennemføre London Marathon med blod-gennemblødte bukser.

Slut med tamponer: Her er trussen, der redder dig
Slut med tamponer: Her er trussen, der redder dig

'Mens jeg løb tænkte jeg på, hvordan mænd og kvinder er blevet opdraget til at lade som om, menstruation ikke eksisterer. Ved at etablere en norm om menstruations-shaming, fjerner samfundet vores evne til at rykke sammen om en oplevelse, som halvdelen af os deler en gang om måneden, skriver hun.

Kiran Gandhi har en MBA fra Harvard og spiller trommer for den britiske rapstjerne M.I.A.

LÆS OGSÅ: TV: Sådan ville verden se ud, hvis mænd brugte tamponer

LÆS OGSÅ: Absurd: Instagram fjerner billede af fuld påklædt kvinde, fordi hun er kvinde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx