Af metroxpress - 05/06-16 15:53

Mand slog hovedet - vågnede op og snakkede franskMand slog hovedet - vågnede op og snakkede fransk

Eftersigende oplever manden et sjældent medicinsk fænomen kaldet kompulsiv fremmedsprog syndrom.

storybild

Eiffeltårnet i Paris. Foto: Colourbox

De fleste af os kan bruge flere måneder og år på at lære et nyt sprog at kende.

Men det viser sig langt fra at være tilfældet for en italiensk mand, der efter at have slået hovedet, er vågnet op med et flydende fransksprog. På trods af, at manden aldrig før har snakket fransk.

Hjernetest: Hvor mange farver ser du her?
Hjernetest: Hvor mange farver ser du her?

Den 50-årige mand, der går under navnet JC, har aldrig før givet udtryk for, at han har interesseret sig for fransk kultur, men efter at have slået hovedet taler han nu sproget og skulle eftersigende elske franske film, bøger og mad, skriver det britiske medie Metro.

I en rapport publiceret i det internationale Tidsskrift Cortex, der skriver om nervesystemet og adfærd, står der, at JC snakker 'i et hurtigt tempo med en overdreven intonation ved hjælp af en film-lignende ordlyd og han går rundt som en typisk karikatur af en franskmand'.

Ny trend: Unge dropper narko til fordel for kakao
Ny trend: Unge dropper narko til fordel for kakao

Selvom manden insisterer på at tale fransk, skriver han dog stadig på italiensk, skriver Metro.

- Han hævder, at han ikke kan, men taler fransk, han tror, at han tænker på fransk, og han længes efter at se franske film (som han aldrig har set før), købe fransk mad, læse franske magasiner og læse sjældne franske bøger, men han skriver kun på italiensk, står der i rapporten.

Rapporten fortæller også, at manden i dag, som et resultat på den skade han fik da han slog hovedet, hver morgen åbner vinduet og råber 'Bounjour' (godmorgen på fransk).

Den italienske mand på 50-år siges at have været ude for et meget sjældent medicinsk fænomen kaldet kompulsiv fremmedsprog syndrom. Omkring 60 personer i hele verden siges at have udviklet syndromet efter en hovedskade.

LÆS OGSÅ: Hvem tilhører benene? Dette foto giver folk ondt i hovedet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx