Af - 09/03-15 09:15

Mystisk giftdrama til hundeshow: Jagger blev kun tre-årMystisk giftdrama til hundeshow: Jagger blev kun tre-år

Den irske setter Jagger er død efter at have fået forgiftet kød til en stor international hundeudstilling.

Bildstrecke im Grossformat »

Torsdag skete det værste en hundeejer kan forestille sig. Den tre-årige irske settet, Jagger, døde efter at have deltaget i hundeudstillingen Crufts i Storbritannien.

Det skriver The Independent.

Torsdag faldt den irske setter Jagger livløs om i sit hjem i Belgien. Hunden var netop vendt hjem efter at have deltaget i det kæmpestore internationale hundeshow 'Crufts' i Storbritannien.

Hunden, hvis shownavn er Thendara Satisfaction, blev nummer to i sin klasse.

Få timer før sin død spankulerede showvovsen rundt i manegen uden at være påvirket. Ejerne frygter nu, at hunden er blevet forgivet af en konkurrent, da der er blevet fundet forgiftede kødtern i maven på hunden.

Mirakel-redning i sidste øjeblik: Fandt såret hund fastbundet til togskinner
Mirakel-redning i sidste øjeblik: Fandt såret hund fastbundet til togskinner

En indledende obduktion har vist, at der har været rester af en cocktail af en langsomvirkende gift i kødet i hundens mave, det bekræfter en dyrlæge. Mandag morgen venter man stadig på en laboratoriumtest, der skal identificere de giftige stoffer. Den fulde toksikologiske rapport kommer i løbet af ugen.

Gerningsmanden har været hurtig. Den ene af ejerne, den 36-årige Willem Lauwers oplyser, at den eneste mulighed for at en fremmed har fodret hunden, har været et kort øjeblik, da den 3-årige Jagger var overladt til sig selv ved det store hundeshow torsdag morgen.

- Det er ekstremt oprørende. Hundene har været sammen med os hele tiden, bortset fra et kort øjeblik torsdag, så det ville, logisk set, være der, at det er sket. Vi er stensikre på, at det er forgiftning, han var en meget sund hund, siger den belgiske ejer.

Tæppetisserne stormer frem: Se hvem der nu elsker dem
Tæppetisserne stormer frem: Se hvem der nu elsker dem

Det belgiske politi og det engelske dyreværn, RSPCA, er blevet informeret om attentatet, og den britiske Kennel Club, der arrangerer den populære begivenhed vil nu granske videoovervågningen i håb om at afsløre giftmorderen.

Jaggers ejere håber ikke, at der er tale om en konkurrent, der har forgiftet hunden ud af jalousi.

- Jeg vil meget nødigt tro, at der er tale om en anden hundeudstillers værk. Jeg tror, at Jagger var den forkerte hund på det forkerte tidspunkt, og jeg håber, at der er tale om en gal mands værk, der ville forgifte en hund.

Hundens britiske medejer, Dee Milligan Bott, oplyser dog, at det firbenede dødsfald blot er sidste hændelse i rækken af sære ting, der er sket til andre hundeshows. Hun vil ikke udelukke, at der er tale om et målrettet drabsforsøg.

- Det er blevet foreslået, at nogle er ude efter os. Vi er stolte af vores gode resultater og måske er der nogle, der ikke er tilfredse med det, siger britiske Dee Milligan Bott.

Kæmpe-pitbull og treårige Jordan er bedste venner
Kæmpe-pitbull og treårige Jordan er bedste venner

Den irske setter, Jagger, var blot en af flere hunde, som ejerne havde taget med til Crufts i Storbritannien. Det tre-årige giftoffers bror, Thendare Pot Noodle, vandt i år den prestigefyldte titel som 'best in breed.'

Familien er i chok over mordet.

- De her hunde er ligesom familiemedlemmer for os. De bor i vores hus sammen med os, og vi er knust efter dødsfaldet. Vi er ikke professionelle opdrættere, de her hunde er vores passion og vores hobby, og vi vil fortsætte med at udstille dem. Vi kan ikke lade den her hændelse gå os på, siger ejeren Willem Lauwers.

DF: Mord på dyr skal ikke straffes som hærværk
DF: Mord på dyr skal ikke straffes som hærværk

Nedenfor kan man se den afdøde Jagger til sidste års udgave af 'The Crufts.'

LÆS OGSÅ: Sara så hund blive mishandlet: Sådan reddede hun den

LÆS OGSÅ: Denne hund gjorde det mest utrolige for at få sin syge ejer til at smile

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx