Af Julie Laurs Bundgaard - 09/05-17 15:01

Verdens tungeste kvinde har tabt sig 250 kiloVerdens tungeste kvinde har tabt sig 250 kilo

Det har fået store konsekvenser.

storybild

Privatfoto

For nyligt fik verdens tungeste kvinde, Eman Abed El Aty, foretaget en fedmeoperation, der resulterede i, at hun tabte sig næsten 300 kilo - operationen har dog haft alvorlige sundhedsmæssige komplikationer.

Det skriver BBC.

Lægerne, der opererede Eman Abed El Aty, siger, at den 36-årige egypter kæmper med hjerteproblemer og infektion i sine liggesår som følge af operationen.

'Hun er på nuværende tidspunkt udsat for adskillige sundhedsmæssige komplikationer, herunder hjerteproblemer, en bakteriel infektion, der komplicerer en urinvejsinfektion og tredjegrads inficerede liggesår,' står der i en udtalelse, som Burjeel Hospital har udsendt.

'Vi er på nuværende tidspunkt fokuserede på at forbedre hendes fysiske tilstand og som en del af hospitalets kortsigtede mål, sørge for at Eman er i stand til at sidde uden assistance,' står der i udtalelsen.

Et hold på mere end 20 læger, behandler nu Eman Abed El Aty på Burjeel Hospital i Abu Dhabi.

Vildt: 'Verdens tungeste person' har tabt 30 kilo på fem dage
Vildt: 'Verdens tungeste person' har tabt 30 kilo på fem dage

For at få Eman Abed El Aty, der angiveligt vejede næsten 500 kilo, da hun var tungest, ud at sit hjem, måtte man rive en væg ned. Ydermere blev den 36-årige egypter transporteret til hospitalet i et specialbygget fragtfly.

Da hun blev indlagt tilbage i februar, var hun for stor til at blive opereret.

»Vi er nødt til at få hende i form, så vi kan operere hende. Operationsbordet kan holde til 450 kilo, men elevatoren er kun 141 centimeter bredt. Erman måler lige nu 151 centimeter,« sagde kirurg Dr. Muffazal Lakdawala der specialiserer sig i fedme dengang til Daily Mail.

Eman Abed El Aty, blev sat på en stram diæt, der udelukkende bestod af protein- og fiberholdige drikkevarer. Det betød, at den 36-årige egypter kun indtog 1.200 kalorier dagligt og derved tabte sig 30 kilo på blot fem dage.

Eman Abed El Aty har hele sit liv døjet med ekstrem overvægt. Allerede da hun kom ud af sin mors mave, vejede hun fem kilo, og da hun var 11 år, var hun for tung til at gå og måtte kravle, når hun skulle bevæge sig.

Ydermere fik hun et slagtilfælde som barn, der gjorde, at hun var tvunget til at ligge i sin seng dagen lang. Siden da har den 36-årige egypter ikke været oppe at stå - hun har altså ikke taget et eneste skridt i 25 år.

LÆS OGSÅ: Læger i chok: Kvinde føder KÆMPE baby

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Smadrer al modstand: Astralis vinder...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Åh nej: Markant vejrskifte på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx