Af Silla Bakalus - 08/10-17 21:49

Britisk politi har fokus på vigtigt vidne: Kan denne kvinde løse mysteriet om Maddie?Britisk politi har fokus på vigtigt vidne: Kan denne kvinde løse mysteriet om Maddie?

Mysteriet om den lille britiske pige Madeleine McCann kan være kommet tættere på en opklaring, efter britisk politi i sidste uge fik en stor pose penge til at fortsætte eftersøgningen. Nu er der nye detaljer om et særligt vigtigt vidne

storybild

Britisk politiet har fokus på en særlig vigtig person i den videre efterforskning af sagen om Madeleine McCanns forsvinden. (Billede: HO)

I over ti år har hele verden søgt efter den lille, britiske pige Madeleine McCann – kaldet Maddie – der forsvandt under en ferie med sine forældre i Prai de Luz i Portugal knap fire år gammel. Både portugisisk og britisk politi har i flere år gennemtrawlet adskillige dokumenter og vidneberetninger uden at komme pigens skæbne meget nærmere. Også offentligheden har i årevis gjort sit bedste til at hjælpe, og flere piger er blevet dna-testet rundt omkring i verden, da man mente, de kunne være Maddie. Men heller ikke det har givet resultat.

Nu er der dog atter nyt håb for en opklaring. Det britiske Indenrigsministerium 'Home Office' bevilgede i sidste uge det britiske politi Scotland Yard 154.000 pund svarende til knap 1,3 millioner kroner til at fortsætte efterforskningen, da politiet havde fået kendskab til et vigtigt vidne.

Nu er der kommet nye detaljer om det 'vigtige vidne'.

Ifølge det britiske medie The Sun har politiet oplyst, at det vidne, man leder efter, er en kvinde, som boede i Portugal, men som flyttede væk, efter hendes mand døde. Hun beskrives som en 'vigtig del af efterforskningen'.

Det er dog ikke sikkert, at den pågældende kvinde har noget med den lille piges forsvinden at gøre. Ifølge The Sun vil politiet finde frem til hende for enten at kunne relatere hende til sagen eller for at udelukke hende fra den videre efterforskning.

Den britiske avis Daily Mail oplyser, at kvinden angiveligt er af østeuropæisk oprindelse.

Sagen om Madeleine McCanns forsvinden har fyldt meget hos britisk politi, der de seneste seks år har gennemgået sagen, efter at portugisisk politi ikke kunne løse gåden. Indtil videre har britisk politi brugt 12 millioner pund på sagen svarende til knap 100 millioner kroner.

Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry McCann, har også brugt oceaner af tid på at sætte fokus på sagen gennem en kampagne. Forældre blev i begyndelsen selv mistænkt af portugisisk for at stå bag deres datters forsvinden, men sigtelsen blev senere frafaldet.

Ifølge forældrene forsvandt Madeleine McCann om aftenen den 3. maj 2007, mens forældrene sammen med flere venner sad og spiste på en nærliggende restaurant i det feriekompleks, de boede i.

Forældrene skiftedes til at tjekke til deres børn, men da Kate McCann ved 22-tiden tjekkede til børnene, var Maddie væk, mens hendes yngre tvillingesøskende stadig sov i ferielejligheden.Hvad der er hændt pigen er trods en massiv politiefterforskning fortsat et mysterium. En teori lyder på, at hun blev taget af en indbrudsbande, der huserede i området – måske fordi hun vågnede, da de begik indbrud.

BT har også tidligere spurgt tre tidligere efterforskere om deres teori om Maddies skæbne.

Tidligere drabschef hos Københavns Politi, Ove Dahl, udtalte blandt andet dengang til BT:

»Mit umiddelbare gæt er, at pigen er blevet bortført og taget med derfra. Rent teoretisk kan hun godt være i live, for hun var ikke ret gammel, da hun blev bortført. Men om vi er ude i organiseret kriminalitet, hvor hun er blevet taget af en organisation, der stjæler børn, det kan vi ikke vide noget om. Men alle muligheder er åbne,« sagde han seks år efter Madeleine McCanns forsvinden.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Robert Skov-hugger slog til: En...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
DR-aktuelle Connie Nielsen taler ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx