Af - 11/04-14 11:12

Denne etbenede 19-årige har opnået mere end de fleste klarer med to benDenne etbenede 19-årige har opnået mere end de fleste klarer med to ben

19-årige Nicolai Calabria har besteget Afrikas højeste bjerg og er både en habil bryder og et hot navn som fodboldspiller. Og, nårh ja – så har han kun et ben.

De fleste knægte, der går op i fodbold, er inspireret af ikoner som Messi, Ronaldo og Ibrahimovic.

Men 19-årige Nicolai Calabria er – i hvert fald på det menneskelige plan – mindst lige så inspirerende. Amerikaneren, der voksede op i delstaterne Indiana og Massachusetts, blev født med et ben, men det har han absolut ikke ladet sig stoppe af.

Tværtimod. Han er bryder, fodboldspiller og besteg i en alder af blot 13 år Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Det var han den første, der nogensinde gjorde på krykker. I processen samlede han flere hundrede tusinde kroner ind til velgørenhed, som blev doneret til børn, der ikke har råd til kørestole.

Denne 7-årige gør det umulige: Vinder over kræft for anden gang
Denne 7-årige gør det umulige: Vinder over kræft for anden gang

Nu er han så aktuel i en ny mini-dokumentar, som er en reklame for læskedrikken Powerade, der kan ses over artiklen.

- Andre mennesker bruger somme tider deres handicap som en undskyldning, men jeg foretrækker at se på det som en udfordring. Det er ikke noget, der holder mig tilbage, men noget der tillader mig at gøre ting, der aldrig er gjort før, fortalte Calabria selv i et interview for et par år siden.

- Jeg har aldrig ladet noget komme i vejen for mig, tilføjer knægten, og fortsætter:

- Det handler ikke om, hvad du har – det handler om, hvad du kan gøre med det du har. Det er der mange der ikke tænker på – de synes, at din situation dikterer, hvad der skal ske med dit liv, i stedet for selv at påvirke situationen.

Røver kom tilbage med pengene efter 12 år
Røver kom tilbage med pengene efter 12 år

Powerade-reklamen er ikke første gang, Calabria er i offentlighedens søgelys. Allerede da han som 13-årig havde besteget Kilimanjaro, var han gæst i det amerikanske talkshow 'Ellen'. Du kan se hans optræden her:

Men i de senere år er det især Calabrias evner på fodboldbanen, der har bragt ham i fokus. Han har spillet på førsteholdet på sin high school – vel at mærke altså førsteholdet for spillere uden handicap – og her scorede han for et par år siden dette mål, der blev et stort hit på internettet:

Nico Calabria spiller desuden på USA's fodboldlandshold for benamputerede, og håber at kunne deltage i VM i Mexico i november.

Dreng uden venner får 900.000 fødselsdagshilsner
Dreng uden venner får 900.000 fødselsdagshilsner

- Mit råd til folk er, at det ikke betyder så meget hvordan din fysiske tilstand er, hvilket land du er frem, eller hvad køn du er – fodbold kan forene alle på tværs af næsten alle barrierer, fortæller han til Mashable.

Men hvordan blev han egentlig så god til fodbold?

- Det er som med alt andet: Jo mere du gør det, jo dygtigere bliver du, siger han i et interview med Kicking + Screening Soccer Film Festival.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Optimistisk Tom K: Store...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Cristiano Ronaldo: ‘Ingen kommer til...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx