Af Marc Nicholas Thygesen - 01/09-15 13:50; Opdateret: 01/09-15 14:19

Folkekirkens Nødhjælp vil hjælpe flygtninge på tæt holdFolkekirkens Nødhjælp vil hjælpe flygtninge på tæt hold

Ngo rejser til Balkan for at undersøge, hvordan flygtninge bedst hjælpes. Dog er det en midlertidig løsning.

storybild

Humanitær rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp Christer Lænkholm rejser af sted til Serbien, Makedonien og Ungarn i aften. (Billede: Polfoto/KHAN TARIQ MIKKEL)

Den massive flygtningestrøm har fået Folkekirkens Nødhjælp til at rejse til Balkan og Ungarn for at undersøge, hvordan flygtningene i Europa kan hjælpes.

20.000 demonstrerer i Wien efter flygtningetragedie
20.000 demonstrerer i Wien efter flygtningetragedie

Det sker blandt andet i lyset af, at en togstation i Budapest tirsdag formiddag blev spærret for togdrift for at bremse folkevandring ind i Europa.

Merkel: Flygtningekrise kan true Schengen-aftale
Merkel: Flygtningekrise kan true Schengen-aftale

Humanitær rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp Christer Lænkholm rejser af sted til Serbien, Makedonien og Ungarn tirsdag aften for at se situationen på nært hold. Han mener, at det er vigtigt at se situationen tæt på for at kunne gøre en indsats.

- Jeg skal undersøge, hvordan vi kan hjælpe dem, der er på flugt. Både dem, der er registret i landene, og dem, der ikke er, siger Christer Lænkholm.

Endnu en båd synker ud for Libyen: Mindst 37 er omkommet
Endnu en båd synker ud for Libyen: Mindst 37 er omkommet

Den store udfordring er særligt at hjælpe de flygtninge, der ikke bliver registreret, mener Christer Lænkholm. Tusindvis af flygtninge rejser lige nu mod Vesteuropa. Derfor bliver ganske få registreret i Balkanlandene og får dermed ikke hjælp på asylcentre.

- Vi hjælper gennem vores samarbejdsorganisationer i regionen. Men de er på asylcentrene, så jeg håber, at besøget i området kan hjælpe os til at finde en måde, hvorpå vi kan hjælpe dem, der ikke er registreret, siger Christer Lænkholm.

Ifølge rådgiveren er det ikke en løsning på flygtningeproblemet at hjælpe dem, der allerede er i Europa. De har krav på humanitær hjælp, men den eneste måde, man kan stoppe udviklingen, er ifølge Christer Lænkholm at gøre en indsats i nærområderne.

- Vi tror, at løsningen på flygtningestrømmen er hjælp i nærområderne frem for at gøre som i Budapest. Når de lapper det hul, vil flygtningene bare finde en anden vej, siger Christer Lænkholm.

- Derfor er vores hjælp i Europa midlertidig - på den lange bane skal vi sikre ordentlige forhold for flygtninge i nærområderne, siger Christer Lænkholm.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx